Zuid-Holland investeert extra in omscholing van 3.000 mensen naar een IT-baan

Met 16 scholingstrajecten en 22 partners is WE-IT hét voorbeeld van een mooie Human Capital samenwerking tussen bedrijven, overheden en opleidingsinstellingen. WE-IT heeft als doel om 3.000 mensen om- en bij te scholen in de richting van IT en digitalisering. Na het eerste deel komt er nu een vervolg, namelijk WE-IT 2.0. Vanuit de provincie Zuid-Holland is €329.610 subsidie verstrekt voor de eerste projecten van WE-IT 2.0. Op 6 december werd dit deelakkoord op de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer door alle betrokken partijen ondertekend.

 

Alle partners uit het eerste deelakkoord gaan zich inzetten om nog meer mensen om te scholen richting IT en digitalisering, met 16 scholingstrajecten. En hier sluiten 6 nieuwe partijen zich aan, waaronder werkgevers zoals PostNL, Main Capital en Doc-Direkt.

Willy de Zoete, gedeputeerde Human Capital namens de provincie Zuid-Holland:
“De transitie van digitalisering is een grote uitdaging. Met WE-IT bundelen we de regionale krachten voor het opleiden van 3.000 IT-professionals. Het is essentieel dat werkgevers juist nú de stap zetten naar het om- en bijscholen van werknemers. Dit draagt uiteindelijk bij aan een sterkere Zuid-Hollandse economie. Daarom ondersteunt provincie Zuid-Holland, na het eerste deelakkoord in 2020, met enthousiasme ook het WE-IT 2.0 akkoord”

Jeffrey van Meerkerk, voorzitter van de Human Capital taskforce was aanwezig bij de ondertekening: “Werkgevers staan te springen om IT-talent. Met de uitbreiding van WE-IT naar het 2.0 deelakkoord gaan we vanuit de Human Capital Agenda nog meer werkenden begeleiden naar het IT-vak, wat essentieel is voor het groeiende tekort aan personeel in deze sector en voor Zuid-Holland. Dit deelakkoord is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen de overheid, bedrijven en onderwijsinstellingen. We zitten midden in grote transities waarbij het bedrijfsleven en onze overheid IT-talent nodig heeft wat over de juiste relevante skills beschikt. In stapjes met elkaar op naar 3.000 extra IT-professionals voor Zuid-Holland!”

WE-IT 2.0 bevat verschillende deelprojecten die bijdragen aan de doelstellingen. Een van de deelprojecten waar subsidie voor is versterkt is Digiwerkplaats Rijnmond, waar onderwijsinstellingen, bedrijven, overheid en brancheverenigingen samenwerken. Deelproject BIT Academy Haaglanden biedt een opleidingstraject waarbij binnen drie jaar een volwaardig mbo-diploma gehaald kan worden met de specialisaties web development, system engineering of game development. En Stichting BEE-Ideas biedt een opleiding aan voor de ICT-arbeidsmarkt in duurzame software projecten.

Binnen de Human Capital Agenda Zuid-Holland gelden er zeven routes om de arbeidsmarkt in Zuid-Holland veerkrachtiger te maken. WE-IT 2.0 sluit naadloos aan op de routes ‘leven lang ontwikkelen’ (binnen bedrijven) en ‘transities over regio- en sectorgrenzen heen’ (tussen bedrijven).

Wil je meer informatie over WE-IT? Ga dan naar https://we-itwerkt.nl/