ZLW lichtgewicht lagengrijper: slank en licht voor de cobot.

Met de ZLW lagengrijper kunnen cobots ook lichtere werkstuklagen palletiseren. De grijper is niet alleen slank en licht maar ook efficiënt. Het aanzuigrooster, de afmetingen en alle andere componenten zijn optimaal afgestemd op de handlingtaak en minimaliseren zo het benodigde vermogen voor het op te wekken vacuüm.

De ZLW grijper is bijzonder geschikt voor het palletiseren met cobots. Afhankelijk van het model en de fabrikant hebben lichtgewicht cobots een payload tot 30 kilogram. De lichtgewicht ZLW grijper kan tot 35 kilogram tillen en heeft afhankelijk van de grootte, een eigengewicht tussen de 4 en nog geen 15 kilogram. Hierdoor heeft de cobot voldoende vermogen voor de eigenlijke handlingtaak.

De ZLW grijper kan tegelijkertijd meerder open, holle of gesloten objecten zoals potten, blikjes of kartonnen dozen van verschillende afmetingen vastgrijpen. Hij compenseert hoogteverschillen in de werkstuklaag met een optioneel verkrijgbare geveerde flens. De grijper wordt indivisueel geconfigureerd; de gebruiker krijgt een efficiënt systeem met componenten die op elkaar én op handlingtaak zijn afgestemd.

De slanke grijper kan worden voorzien van individuele zuignappen of afdichtingsschuim.

Klik hier voor de website.