Waarom onderhoud aan uw persluchtinstallatie essentieel is

Perslucht wordt in talloze industrieën gebruikt en speelt dikwijls een cruciale rol in het dagelijks functioneren van veel bedrijven. Dat maakt technisch onderhoud aan uw persluchtinstallatie noodzakelijk. Een compressor is in de basis een betrouwbare energiedrager, maar regelmatig onderhoud is essentieel voor de efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid van uw installatie.

Dit zijn de voordelen van regulier onderhoud

Optimale inzet
Met het juiste onderhoud verkleint u het risico op downtime en beschikt u over een optimale inzetbaarheid van uw compressor. U vermijdt onnodig extra kosten en vergroot de continuïteit van uw bedrijfsvoering.

Langere levensduur
Een goed onderhouden persluchtinstallatie kan lang meegaan. Deskundig onderhoud helpt bij het voorkomen van slijtage die uiteindelijk kan leiden tot dure reparaties of zelfs tot de noodzaak van een volledige vervanging.

Energiebesparing
Wat niet algemeen bekend is, is dat met onderhoud ook (soms fors) op het energieverbruik kan worden bespaard. Na verloop van tijd kan de prestatie van de installatie veranderen en neemt het persluchtverbruik vaak toe. Met als resultaat hogere energiekosten, die vaak onzichtbaar blijven. Bij elke servicebeurt wordt gekeken naar de energie-efficiency van een compressor en waar verbeterpunten liggen.

Verbeterde productveiligheid en -kwaliteit
Onbehandelde perslucht bevat altijd verontreinigingen als vocht, olie of vuildeeltjes. Deze verontreinigingen kunnen het productieproces negatief beïnvloeden en kunnen uiteindelijk leiden tot productschade. Met het uitvoeren van onderhoud aan uw compressor, persluchtdroger en -filter zorgt u ervoor dat de lucht die in uw productieprocessen wordt gebruikt, schoon blijft. Het resultaat is een hogere kwaliteit van de eindproducten en een veiligere werkomgeving.

Wettelijke voorschriften
In sommige processen of toepassingen moet perslucht aan strikte kwaliteitsnormen of andere kritische eisen voldoen. Door uw persluchtinstallatie goed te onderhouden, zorgt u ervoor dat u aan deze voorschriften voldoet.

Geen luxe maar noodzaak
Kortom, een betrouwbare persluchtinstallatie vraagt om deskundig onderhoud. Het is geen luxe, maar noodzaak. En deskundig onderhoud is veel meer dan alleen een luchtfilter en een oliefilter vervangen. Het ligt voor de hand dat u dat door een specialist laat doen. Een deskundige aanbieder zal meerdere servicevormen aanbieden, zodat er altijd een serviceplan is passend bij uw situatie. Daarnaast werkt een gecertificeerde serviceverlener volgens kwaliteitsstandaarden als ISO, VCA* en STEK; een waarborg voor zekerheid en kwaliteit.