Verhoging van het hijsvermogen tot 6.300 kg!

Met de twee modellen GP1600 en GP2500 breidt de Zwitserse fabrikant GIS de capaciteit van zijn succesvolle GP-serie elektrische kettingtakels uit tot 6.300 kg. Tegelijkertijd wordt de nieuwe GHF/GMF-generatie van handmatige en gemotoriseerde loopkatten gelanceerd. Deze onderscheidt zich door een hoger hijsvermogen, aangepast aan de GP-serie, met een geoptimaliseerde geluidsarme werking en een langere levensduur. Een traploos instelbare flensbreedte vergemakkelijkt tevens de montage ter plaatse.

Net als bij de bestaande GP-modellen is de beschermingsklasse IP65 standaard, wat stofdichtheid en bescherming tegen waterstralen garandeert. Met zijn compacte, robuuste ontwerp is elke GP-kettingtakel geschikt voor zowel stoffige omgevingen als voor gebruik buitenshuis. Alle as-naafverbindingen zijn ontworpen in een zelfcentrerend polygonaal ontwerp. Demontage en montage tijdens onderhoudswerkzaamheden gaat daardoor sneller en vereist geen speciaal gereedschap, wat de servicekosten vermindert. De beproefde, slijtvaste gelijkstroom-veerbelaste rem en een magneetschakelaar zonder gevoelige elektronica zorgen voor een optimale bedrijfszekerheid.

Voor toepassingen met een uitzonderlijke inschakelduur is naast een hoge schakelfrequentie (meerploegendienst) ook een uitvoering met een frequentieomvormer beschikbaar. Variabele toerentallen en een zachte aanloop zorgen voor een nauwkeurige en zachte positionering van de last. In een ATEX-uitvoering (stof- of gasdicht) kan de GP1600 of GP2500 in een explosieve omgeving worden gebruikt.

Contactgegevens voor meer informatie: 
Contactpersoon: Jesse Verheem

info@teleflex.nl – +31(0)344-673021 – www.teleflex.nl