Veiligheid in goede banen leiden.

In magazijnen doen zich helaas veelvuldig ongelukken voor. Eén van de meest voorkomende ongelukken is aanrijdingen. In de meeste situaties worden voetgangers over het hoofd gezien. Dit kan door onoplettendheid van de bestuurder of door een te grote lading waardoor er weinig overzicht is. Maar er is nog een belangrijke oorzaak: voetgangers die ongestructureerd door het magazijn lopen. Heeft u speciale voetgangerspaden in uw magazijn?

Tussen stellingen en in andere gangpaden bewegen voetgangers en voertuigen zich voort. In sommige gevallen kruizen zij elkaar en dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Niet voor niets dat aanrijdingen één van de meest voorkomende bedrijfsgevallen is. Gelukkig zijn er vrij simpele oplossingen te vinden, die voor goed overzicht en duidelijkheid zorgen. Eén van de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om de kans op ongevallen te verlagen, is het scheiden van voetgangers en rijdend verkeer in magazijnen. Naast een hogere veiligheid draagt dit ook bij aan een ideale looproute door het magazijn. Belijnen door middel van vloermarkeringen en stickers is hiervoor een goede oplossing.

Wilt u meer weten over de risico’s in en om magazijnen? Bij Kruizinga.nl helpen we u graag bij het kiezen van de juiste producten, om een loop- en rijroute in uw magazijn toe te kunnen passen. Zo vindt u alles wat nodig is om een efficiëntere en veiligere werkomgeving te creëren.