Van Beek introduceert Sisca, een online maatwerk configurator

Met de introductie van Sisca, een online configurator voor schroeftransporteurs, toont Van Beek opnieuw zijn innovatieve kracht. De unieke maatwerk-tool maakt de kennis en kunde van Van Beek 24/7 beschikbaar en stelt gebruikers in staat om zelf een maatwerkoplossing te configureren.

Bestaande configuratietools in de machinebouw bieden vaak alleen de mogelijkheid om standaard modules aan elkaar te koppelen. Sisca daarentegen blinkt uit in doordacht maatwerk en biedt een ruime hoeveelheid aan mogelijkheden inzake specificaties. Daarbij valt te denken aan de gewenste bouwvorm, het materiaalsoort, verschillende reinigingsmogelijkheden en of de schroeftransporteur bijvoorbeeld geplaatst wordt in een omgeving waar ATEX-richtlijnen van kracht zijn.

Kennis delen met klanten

Sisca is zeer gebruiksvriendelijk, kent een logische opbouw en stelt klanten van Van Beek in staat om op ieder gewenst tijdstip geadviseerd te worden over het best passende schroeftransportsysteem. De online engineer houdt bovendien altijd rekening met het type product en procesvoering van de klant. Het stelt klanten via een eigen account in staat om zelf projecten te beheren en binnen het beschikbare budget te configureren. Dat alles zónder in te leveren op de hoge kwaliteitsstandaard waar Van Beek bekend om staat. “Het stuk kennis dat in de hoofden van onze engineers zit, delen we nu met onze klanten. De online engineer is zeker geen vervanging van onze sales engineers, het vangt enkel de eerste informatiebehoefte van onze klanten op wat betreft prijs en levertijd”, zegt Perry Verberne, directeur van Van Beek.

3D-model

En is de configuratie klaar? Dan ontvangt de klant binnen een uur de offerte van de ontworpen configuratie met als kers op de taart: een volledig uitgewerkt 3D-model van de zelf-ontworpen schroeftransporteur. “Persoonlijk contact met onze specialisten blijft in elke fase van het configuratieproces mogelijk. Sisca is tenslotte een unieke aanvulling, geen vervanging van de ruim 80 jaar aan kennis en ervaring die Van Beek rijk is”, aldus Verberne.