Thermo King Advancer Project bekroond als Engineering Endeavour of 2020 door Engineers Ireland

Het Thermo King Advancer-project, dat de innovatieve Advancer A-Series-koelunit voor opleggers en de ultramoderne productielijn in het Ierse Galway omvat, heeft de prestigieuze titel van Engineering Endeavour of 2020 van Engineers Ireland gewonnen. De leden van Engineers Ireland en het publiek stemden voor het Thermo King Advancer-project dat eerder werd geselecteerd uit verschillende projecten van ingenieurs, die staan voor innovatieve en duurzame oplossingen die een positieve impact hebben op gemeenschappen over de hele wereld.
 
Het Advancer-project van Thermo King®, een leider in oplossingen voor temperatuurregeling voor transport en een merk van Trane Technologies, werd erkend als een voorbeeld van hoe ingenieurs de overgang naar een duurzame, CO2-vrije samenleving kunnen realiseren voor klanten en gemeenschappen, zowel in Ierland als wereldwijd.
 
De Advancer A-serie biedt een geheel nieuw design dat de nieuwe norm vormt qua prestaties, temperatuurcontrole en wagenparkconnectiviteit. De units zijn tot 30% zuiniger dan de gemiddelde units die op de markt beschikbaar zijn. Zowel op de weg als tijdens het gebruikstoten ze 30% minder koolstofdioxide (CO2) uit dan hun voorgangers. Hiermee sluiten ze aan bij de belofte van Trane Technologies om de CO2-uitstoot van klanten met één gigaton te verminderen tegen 2030.
 
 
De Advancer-units worden in de afvalvrije fabriek van Thermo King in Galway, Ierland, geproduceerd. De nieuw ontworpen, ultramoderne productielijn verbruikt 65% minder energie dan het productieproces van eerdere opleggerproducten en ligt nu op schema om de eerste CO2-neutrale assemblagelijn in de sector te worden.
 
“Ingenieurs stonden centraal in de visie en de ontwikkeling van de Advancer”, zegt Bernd Lipp, engineering leader bij Thermo King. “Onze visie was om een koelunit te ontwerpen met ongeëvenaarde prestaties, baanbrekende temperatuurregeling en superieure bescherming van de lading, plus een ongeëvenaard brandstofverbruik.”
 
“Na 275.000 uur op het gebied van engineering, 225.000 software- en controlegerelateerde uren, 10.000 vergaderingen, negen patenten en Thermo King’s grootste investering ooit in R&D in Europa in Galway, hebben we deze ambitie waargemaakt. Het resultaat is dat we met de Advancer een werkelijk unieke, gloednieuwe, geëlektrificeerde ontwerparchitectuur hebben, doordrenkt met radicale innovatie en vervaardigd in Ierland op een CO2-neutrale assemblagelijn,” aldus Lipp.