Slimme, modulaire werktafels met assistentiesysteem voor productiemedewerkers

Minder kans op fouten

Lean werken in de productie, met de minste kans op fouten? De modulaire, ergonomische werkplekken van Phoenix Mecano helpen je het productieproces te optimaliseren. Deze mobiele werkplekken zijn eenvoudig aanpasbaar, onderling uitwisselbaar en op elke werkhoogte in te stellen, zowel voor zittend als staand werk. Bovendien zorgen ze, dankzij het slimme assistentiesysteem voor het handmatig picken van onderdelen, voor minder fouten. Zo passen ze de arbeidsomstandigheden aan de mens aan, en niet andersom. 


Het handmatig picken van onderdelen voor assemblage kan zorgen voor fouten. Vooral wanneer de onderdelen op elkaar lijken of wanneer de complexiteit van het werk en de verscheidenheid aan onderdelen toeneemt. Ook de assemblagevolgorde kan fout gaan. Jammer én onnodig. Het Setago assistentiesysteem helpt om fouten te voorkomen en de productiviteit aanzienlijk te verhogen. 

Eenvoudig programmeren, foutloos werken
Het werkt zo: het assemblageproces is heel eenvoudig te programmeren, zodat de productiemedewerkers de meest complexe producten probleemloos kunnen samenstellen. De bakjes met de te assembleren onderdelen lichten op de goede volgorde op, zodat de medewerker het juiste onderdeel pakt. Op het bijbehorende beeldscherm is tegelijkertijd de assemblage-instructie van dit onderdeel te zien, in de vorm van een duidelijke tekening of filmpje van de handeling. Wordt een onderdeel uit een verkeerd bakje gepakt, dan geeft het beeldscherm direct een foutmelding. Hierdoor worden productiefouten voorkomen. Bovendien kunnen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt op deze manier de meest complexe producten op een snelle, foutloze manier assembleren. Eenvoudige plaatjes begrijpen en met een laptop kunnen omgaan, volstaat. Technische kennis is dus niet vereist. Dankzij Setago zijn nieuwe medewerkers binnen enkele minuten getraind en productief. Met als resultaat: een korte productietijd, constante kwaliteit en een minimale foutmarge.

Klik hier voor de website.