Rijverbodenkalender 2022

De Rijverbodenkalender 2022 is beschikbaar. Leden van evofenedex ontvangen een gedrukt exemplaar als poster bij evofenedex magazine 1/2022. De digitale versie van de kalender kunnen leden nu downloaden.

De Rijverbodenkalender 2022 toont een schematisch overzicht van de rijverboden op nationaal en regionaal niveau, per land en per maand. Daarnaast staat op de kalender een kaart van Europa, met de feestdagen en rijverboden per land en per datum. 

Handig voor eigen vervoerders, verladers en planners
De rijverboden verschillen van land tot land. Een blik op de Rijverbodenkalender 2022 en je weet wanneer de landelijke en regionale feestdagen en rijverboden zijn. En dat in 37 landen. Met de Rijverbodenkalender plan je je routes veel efficiënter en staan je chauffeurs niet onnodig stil. Kortom, de Rijverbodenkalender is een praktisch hulpmiddel voor als je dagelijks met het organiseren van je vervoer bezig bent.

Rijverboden op zaterdag en zondag
In veel landen gelden er soms in de weekenden rijverboden. Ook die staan op de kalender aangegeven. Op de website van evofenedex vind je eveneens een feestdagenoverzicht per land: Feestdagen en rijverboden in Europa | evofenedex.

Wegvervoermaatregelen door corona
De coronapandemie leidt nog steeds tot aanvullende wegvervoermaatregelen in sommige landen of tot specifieke chauffeurseisen. Meer informatie: Wegvervoermaatregelen tijdens de coronacrisis | evofenedex.