RF Technology event

RF Technology event 2022 groot succes

Het RF Technology event van 29 maart 2022 was zeer geslaagd. In het technische hart van Nederland, de TU Delft, verwelkomden we meer dan 200 bezoekers, exposanten en sprekers voor het grootste RF-event van het jaar.

 

Hoogtepunt van de dag: de labtours

Hoogtepunt van de dag waren de labtours waarbij bezoekers live een kijkje konden nemen in vier laboratoria van QuTech: het Quantum Nanoscience department, Microwave group, QuTech Insitute lab en het spin-off bedrijf Delft Circuits.

Bezoekers vonden het inspirerend om een RF-lab in het echt te zien en met medewerkers te kunnen praten en discussiëren. Een leuke opsteker voor engineer Raymond Schouten die de labtours organiseerde namens de TU Delft.

 

Rode draad

Kees Eijkel van QuTech en Jesse Robbers van TNO openden de dag met een flitsende overzichtspresentatie over RF anno 2022: waar staan we nu en waar gaan we naar toe? Daarna verspreiden bezoekers zich over drie zalen waar 13 lezingen plaatsvonden over een breed scala aan RF-onderwerpen. Van LNA-keuzes tot geleide immuniteit en alles er tussenin. Kwantumtechnologie liep als rode draad door het programma heen wat, gezien de locatie, niet zo gek is.


Grootschalige kwantumcomputers

Associate professor Fabio Sebastiano van de TU Delft ging in zijn plenaire lezing in op de toepassing van cmos microwave drivers op cryogene temperaturen. Sebastiano vertelde hoe en waarom cryogene elektronica grootschalige kwantumcomputers in de toekomst mogelijk maakt. Toch zal het volgens de wetenschapper nog zeker tien jaar duren voordat praktisch bruikbare kwantumcomputers op de markt beschikbaar komen, vanwege het hoge foutenpercentage van qubits en het lage aantal qubits dat beschikbaar is.

 

Meerkanaals RF

Joan Mercade van Tabor Electronics sloot namens Acal BFi de dag af met een presentatie over de uitdagingen rond meerkanaals RF- en mW-vectorsignaalgeneratie en -analyse voor 5G, WiFi6, Massive MIMO en beamforming. In de andere zaal hield Andrea Corna van Zurich Instruments (Rohde & Schwarz) een goedbezochte eindpresentatie over dubbele superheterodyne architectuur voor high-fidelity kwantumcomputingcontrole en- uitlezing.

 

Manoj Stanley

We kijken met een goed gevoel terug op RF Technology 2022. Het was duidelijk te merken dat bezoekers en exposanten het fijn vonden om elkaar weer persoonlijk te treffen en als vanouds te kunnen netwerken.


Wilt u de presentaties terugkijken?

Alle presentaties kunt u eind deze week terugzien en beluisteren via het programma op de eventwebsite.

We willen alle bezoekers, exposanten en partners bedanken voor hun interesse. Over twee jaar vindt een nieuwe editie van het RF Technology event plaats. Houd tot die tijd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van meer interessante vakbeurzen en evenementen. Tot ziens in 2024