Reductie van 75 % verpakkingsmateriaal of meer door opgerolde tapijten en matten te banderolleren

Rollen met tapijt, kleden, speelmatten, schoonloopmatten etc. Negen van de tien keer gaan deze rollen volledig in plastic richting retailer, groothandel of eindgebruiker. Vaak totaal onnodig. Met slechts een dunne banderol van papier of folie blijft de rol altijd netjes opgerold. Langere matten of tapijten kunnen ook van twee of drie banderollen worden voorzien, maar ook dan blijft de reductie op verpakkingsmateriaal natuurlijk enorm.

Bandall biedt onder andere voor deze toepassing een machine met een aangepaste banderolleerboog. Het gaat daarbij om een boog met een uitgenomen hoek, waardoor de rol altijd goed in de boog past en daardoor dus gegarandeerd strak en netjes kan worden gebanderolleerd. Dat dat net zo goed voor rollen met EPS-schuim of andere opgerolde producten gaat, spreekt voor zich.

Branding by Banding met bedrukte banderol

Door een banderol ook van een bedrukking of print te voorzien ontstaat er meteen een ‘branding’ effect. Het is dan niet meer gewoon een rol met een bandje van folie of papier, maar het is ineens úw rol. Met uw merk, uw logo, uw huisstijl en uw productinformatie op de banderol. Twee vliegen in één klap.

Variabele informatie gelijktijdig mee printen levert nog meer flexibiliteit op. Want u heeft feitelijk maar één banderol nodig om toch verschillen in de producten te kunnen communiceren. Denk aan variërende productinformatie, taalwissels, barcodes et cetera. Dankzij flexibele printtechnieken kunnen variërende productgegevens tijdens het banderolleren over de gehele breedte en lengte van de banderol worden geprint.

Voordelen Bandall op een rijtje

  • Verpakkingsmateriaal besparen (75 procent of meer)
  • Significante voordelen voor het milieu
  • Besparingen op opslagruimte en energie
  • Sneller en efficiënter werken
  • Uitstekende referenties (wereldwijd)
  • Volautomatische en modulaire opties mogelijk.

Ga met Bandall in gesprek. De beste oplossing ontstaat altijd in samenspraak met de klant.

+31 348 431 520 –  sales@bandall.com

Bekijk ook de volgende film.