Process Automation Solutions en Paessler monitoren samen industriële netwerken

Process Automation Solutions en Paessler AG gaan samenwerken om bedrijven te helpen hun industriële (OT-)netwerken beter te structureren en te monitoren. Process Automation Solutions gebruikt hiervoor PRTG Network Monitor van Paessler en combineert dit met hun knowhow van OT-netwerken. De samenwerking speelt in op de groeiende behoefte aan een betrouwbaar OT-netwerk. Bedrijven krijgen zo meer inzicht in hun netwerken, waardoor ze issues, zoals een memory leak, packet loss of error packages, direct opmerken en sneller kunnen oplossen.

Binnen Enterprise IT is monitoring al jaren essentieel om betrouwbare, veilige en robuuste netwerken te garanderen. Binnen OT-omgevingen ligt dit heel anders. Pascal Vercammen, Global IT Manager bij Process Automation Solutions, legt de behoefte aan industriële monitoring uit: “In het verleden waren het enterprise en industriële netwerk volledig gescheiden en hadden ze zeer verschillende eisen, zoals beveiliging versus productiviteit. We zien dat binnen OT, monitoring om uiteenlopende redenen nog niet veel wordt toegepast, maar dat processen meer en meer afhankelijk worden van IT-systemen. De behoefte aan een betrouwbaar OT-netwerk groeit snel en dat is wat wij met PRTG kunnen bieden.”

Holistisch overzicht ondanks verschillende bewakingseisen

PRTG monitort netwerken met behulp van verschillende protocollen, besturingssystemen en databases met out-of-the-box sensoren. Door middel van API’s (bijv. REST) kunnen custom sensoren gescript of ontwikkeld worden (.NET apps, Python, Powershell).  Bovendien laat PRTG de aanbevolen sensoren zien om gegevens op te halen. Gecentraliseerde, vendor-onafhankelijke monitoring waarschuwt OT-managers op locatie voor mogelijke problemen, zodat ze die proactief kunnen oplossen en vertragingen in het productieproces kunnen voorkomen.

Meer informatie over deze samenwerking vindt u hier:
https://www.paessler.com/company/casestudies/process-automation-solutions

Meer informatie over Paessler en PRTG vindt u op: https://www.paessler.com/industrial-it-monitoring

Wilt u liever persoonlijk contact? Stuur dan een mailtje naar wilco.ravestein@paessler.com of
pascal.vercammen@pa-ats.com.