Paessler en Rhebo helpen industriële bedrijven aan verbeterde cybersecurity en gedetailleerder netwerkoverzicht

Paessler AG, specialist in IT-monitoring, maakt bekend dat het een samenwerking met Rhebo is aangegaan. Rhebo is aanbieder van leveranciersonafhankelijke systemen voor de detectie van cyberaanvallen en tools voor monitoring van industriële netwerken. Het doel van de samenwerking is om gezamenlijke klanten integrale mogelijkheden te bieden voor de monitoring van hun IT- en OT-omgevingen.

Digitalisering is binnen de industriële sector in opmars. Voorheen geïsoleerde productiefaciliteiten worden nu met het internet verbonden, gedigitaliseerd en met de IT-omgeving geïntegreerd. Dit levert nieuwe bedreigingen op in de vorm van virussen, ransomware en Trojans. Bovendien biedt de huidige IT-benadering geen volledige ondersteuning voor de uiteenlopende condities en technische vereisten van OT-systemen. Ondanks deze obstakels, biedt digitalisering de sector zoveel potentieel dat industriële bedrijven deze ontwikkeling niet kunnen tegenhouden zonder bij de concurrentie achter te blijven. Paessler en Rhebo komen daarom met een uitgebreide oplossing die de beveiliging en beschikbaarheid van industriële netwerken waarborgt door Rhebo Industrial Protector te integreren met PRTG Network Monitor van Paessler.

Detectie van cyberaanvallen en afwijkende patronen
De oplossingen van Rhebo bieden zowel passieve als proactieve detectie van afwijkende patronen in OT-omgevingen. Ze leggen daarmee de basis voor het evalueren van de inventaris en risico’s. Rhebo biedt diepgaande inspectie van netwerkpakketten voor de detectie van cyberaanvallen en technische storingscondities en voor forensische analyse. Het biedt daarnaast professionele diensten aan voor geavanceerde diagnoses en eliminatie van onregelmatigheden en cyberbedreigingen. Met deze producten en diensten biedt Rhebo betrouwbare bescherming tegen cyberaanvallen en storingen binnen industriële netwerken.

Monitoring van industriële en IT-omgevingen
PRTG Network Monitor van Paessler biedt ondersteuning voor industriële protocollen en technieken zoals JSON, MQTT, OPC-UA en Modbus. Het breidt daarmee de klassieke mogelijkheden voor IT-monitoring uit voor industriële bedrijven die hun IT- en OT-omgevingen integreren. PRTG Network Monitor verzamelt data over de beschikbaarheid en prestaties van apparatuur, het dataverkeer en services. De oplossing genereert meldingen op basis van vooraf gedefinieerde drempelwaarden en levert relevante monitoringresultaten aan in de vorm van dashboards en rapporten. PRTG Network Monitor zorgt voor vroegtijdige signalering van problemen met IT- en OT-infrastructuren en het dataverkeer, zodat industriële bedrijven snel maatregelen kunnen treffen en storingen kunnen voorkomen.

Bescherming en veerkracht
Paessler PRTG Network Monitor bewaakt de complete IT-omgeving en grote delen van de OT-omgeving. Rhebo levert aanvullende informatie over de industriële omgeving aan op basis van monitoring van industriële besturingssystemen (ICS) en detectie van afwijkend gedrag, diepgaande analyses en geavanceerde diensten. Vanwege de speciale aard van OT-netwerken behoort het gebruik van ‘pull-based’ monitoringtechnieken niet altijd tot de mogelijkheden. Daarom vult Rhebo Industrial Protector de oplossing PRTG Network Monitor aan met passieve monitoring en de verzameling van real-time data.

Helmut Binder, de CEO van Paessler AG: “De Rhebo Industrial Protector vult onze huidige IT-monitoringfunctionaliteit aan met innovatieve oplossingen voor de detectie van afwijkend gedrag binnen industriële netwerken. Daarmee kunnen we onze klanten die hun productiefaciliteiten digitaliseren optimale transparantie en beveiliging bieden.”

Klaus Mochalski, de CEO van Rhebo: “In Paessler hebben we een partner gevonden die al tientallen jaren de toon zet qua veelzijdigheid en gebruikseenvoud op het gebied van IT-monitoring. Onze specialistische beveiligingsoplossingen sluiten perfect aan op de aanpak van Paessler om het basispalet voor de monitoring van OT-omgevingen uit te breiden. Onze klanten profiteren daarmee van uitgebreid overzicht en diepgaande analyses.”

Wil je meer weten? 

Bekijk deze on-demand webinar om meer te horen over PRTG en Rhebo Industrial Protector.

Lees je liever? 

Check dan dit blog van Paessler over actief en passief monitoren.

Over Rhebo
Rhebo ontwikkelt en verkoopt innovatieve oplossingen en diensten voor de monitoring van de omgevingen van industriële bedrijven en exploitanten van nutsvoorzieningen en vitale infrastructuren. Het biedt hen de mogelijkheid om de beveiliging en beschikbaarheid van hun IT- en OT-infrastructuren te waarborgen en maakt een einde aan complexe uitdagingen rond de beveiliging van industriële netwerken en smart infrastructuren. Rhebo werd in 2021 een volledige dochteronderneming van Landis+Gyr AG, een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van geïntegreerde oplossingen voor energiebeheer voor de energiesector die wereldwijd circa 5.500 werknemers in dienst heeft.

Rhebo is een partner van de Alliance for Cyber Security van het Duitse overheidsorgaan voor informatiebeveiliging (BSI) en actief betrokken bij Teletrust – Bundesverband IT-Sicherheit e.V. en Bitkom Arbeitskreis Sicherheitsmanagement. De laatstgenoemde twee organisaties ontwikkelen standaarden op het gebied van cybersecurity.

Ga voor meer informatie over Rhebo naar www.rhebo.com.

Over Paessler AG
Paessler is ervan overtuigd dat monitoring een cruciale rol speelt in de vermindering van het menselijk verbruik van hulpbronnen. Monitoringgegevens helpen hun klanten middelen te besparen; van optimalisatie van hun IT, OT en IoT-infrastructuren tot vermindering van energieverbruik of uitstoot, voor onze toekomst en ons milieu. Daarom levert Paessler monitoringoplossingen aan bedrijven in alle sectoren, van het mkb tot grote ondernemingen. Paessler werkt met gerenommeerde partners en samen gaan zij de monitoringuitdagingen aan in een wereld die continu verandert.

Sinds 1997, toen Paessler voor het eerst PRTG Network Monitor introduceerde, heeft het bedrijf diepgaande kennis van monitoring gecombineerd met een innovatieve geest. Paessler kent de uitdagingen van complexe IT-, OT- en IoT-infrastructuren en netwerken. De producten van Paessler stellen klanten in staat om alles te monitoren en zo hun middelen te optimaliseren.

Lees meer over Paessler en PRTG Network Monitor op www.paessler.com.