Op naar 3000 extra ICT’ers: website van WE-IT online

De maatschappij digitaliseert in een hoog tempo. Dat zie je terug in de vele openstaande vacatures in Zuid-Holland: er is een grote behoefte aan werknemers met digitale vaardigheden. Niet alleen in de ICT-branche, maar in alle sectoren. In bijna alle banen heb je op de een of andere manier met ICT te maken. Vanuit de Human Capital Agenda is WE-IT in 2019 gestart, om meer mensen om- of bij te scholen naar een baan in/met ICT. Het is het samenwerkingsverband van bedrijven, opleiders en overheden in Zuid-Holland. Recent is de website WE-ITwerkt.nl gelanceerd.

De site is gestart om in de groeiende vraag naar informatie over de omscholingsmogelijkheden naar ICT-banen te voorzien. WE-ITwerkt.nl geeft inzicht in de diverse om- en bijscholingsprogramma’s naar ICT-banen in allerlei sectoren. De website is er voor werkgevers die op zoek zijn naar ICT’ers, en voor mensen die interesse hebben in een ICT-baan in Zuid-Holland.

Gedeputeerde Willy de Zoete (provincie Zuid-Holland, Economie-Human Capital): “Met WE-IT helpen we mensen aan een toekomstbestendige baan. Uiteindelijk draagt dit ook bij aan het toekomstbestendig maken van de Zuid-Hollandse economie.”

WE-IT is er voor werkgevers, werkenden, werkzoekenden en studenten. Het doel van WE-IT is om 3000 extra ICT’ers aan het werk te krijgen. Op dit moment zijn er 6 verschillende scholingstrajecten in Zuid-Holland, zoals ICT Praktijk Academie, een werk-leertraject waar deelnemers werken en ruimte krijgen de hbo-opleiding Informatica te volgen. En bijvoorbeeld The Young Digitals, dat jonge starters ongeacht vooropleiding of achtergrond opleidt tot digital marketeers.

Bezoek de website van WE-IT voor meer informatie: https://WE-ITwerkt.nl/

Human Capital
WE-IT is een deelakkoord van het bredere Human Capital Akkoord. Dat akkoord werd in juni 2019 ondertekend door 66 partijen en sectoren in Zuid-Holland. De provincie Zuid-Holland en Economic Board Zuid-Holland zijn de initiatiefnemers van het Human Capital Akkoord. Het heeft als doel het talent van werkenden optimaal te benutten. Lees op de website van Economic Board Zuid-Holland meer over het Human Capital Akkoord.