Willem Hofmans, CEO van IXON wint de prestigieuze Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg

Op 23 november 2022 heeft Willem Hofmans de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg in ontvangst mogen nemen in de Schouwburg in Cuijk. De CEO van IXON was samen met Ton Derks (Infrascoop) en Hugo Bens (Bens BoerderEI) genomineerd voor deze prijs. Ook bij het publiek was Hofmans topfavoriet en wint zo ook de Publieksprijs. Het jury oordeel is als volgt: “Willem Hofmans heeft vanuit het lef om te kiezen voor de cloud oplossing zijn team geënthousiasmeerd en daarmee IXON uitgebouwd tot een zeer toonaangevend bedrijf, op mondiaal niveau in een nichemarkt. Hij ziet het potentieel van de regio en durft daar heel bewust voor te kiezen. De jury bewondert zijn grote mate van zelfkennis en de manier hoe hij zijn eigenschappen inzet om op een bijzonder, mooie manier IXON neer te zetten en uit te bouwen”, aldus de jury over de winnaar.

Foto door Patrick Bongartz

Over de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg

De ondernemersprijs is een jaarlijkse prijs om goed ondernemerschap eens in het zonnetje te zetten. Een breed scala aan bijzondere bedrijven passeerde de afgelopen jaren de revue. Wie genomineerd wordt, kan niet anders dan een goede ondernemer zijn, aldus de jury. Intussen is het initiatief uitgegroeid tot een evenement dat niet meer weg te denken is van de kalender in ondernemersland, met als jaarlijkse hoogtepunt de Ondernemersavond. Waarbij de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg wordt uitgereikt.

Over Willem Hofmans

Willem is pionier op het gebied van techniek. Op jonge leeftijd al legde hij een systeem aan waarmee zijn gordijnen in de ochtend openden als hij in zijn handen klapten. De handelsgeest zat er al vroeg in. Hij wist perfect uit te stippelen hoe hij zijn HBO-opleiding kon inkorten door tussentijds een overstap te maken naar een andere opleiding. Een vooropgezet plan, waarbij zijn eindstage en scriptie feitelijk al een van zijn eerste opdrachten als ondernemer waren. Willem is tijdens zijn opleiding al gestart als zelfstandig software ontwikkelaar. De machine bouwmarkt was een branche waarin hij veel gevraagd werd. Daar is het beeld ontstaan dat die branche grote sprongen kan maken, wanneer machines connected zijn. Dit, in combinatie met de persoonlijke ambitie om een eigen product te ontwikkelen en te vermarkten, heeft geleid tot de start van IXON. Een innovatief bedrijf dat startte als leverancier van een product (routers ten behoeve van remote access) en inmiddels ook het IoT Cloud platform is voor duizenden machinebouwers. De producten en diensten van IXON worden verkocht in Europa, Amerika en eigenlijk de hele wereld.