Nieuw: veilige bewaking van beschermde ruimtes ook inzetbaar voor roboticatoepassingen

De veilige radarsensor PSENradar biedt samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 de optimale oplossing voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes onder zware gebruiksomstandigheden zoals stof, vuil, regen, licht, vonken of trillingen: vanaf nu worden naast buitentoepassingen en gebieden in de hout- en metaalbewerking ook robottoepassingen beveiligd, omdat de oplossing een hogere veiligheidscategorie cat. 3/PL d heeft.

Hiervoor zijn de nieuwe radarsensoren PSEN rd1.2 en de nieuwe verwerkingseenheid PSEN rd1.x I/O PN beschikbaar. Bovendien garandeert de functie “Self Teaching Background” dat er tijdens de werking veranderingen binnen de waarschuwings- of beschermde ruimte kunnen worden aangebracht zonder dat het opnieuw configureren nodig is. Profiteer daarbij van de hogere beschikbaarheid.

Het veilige radarsysteem biedt samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 een veilige totaaloplossing voor de bewaking van beschermde ruimtes – inclusief conformiteitsbeoordeling. Meer interfaces zoals Ethernet en Profisafe maken ook het eenvoudige gebruik in bijvoorbeeld retrofittoepassingen mogelijk.

Uw voordelen:

  • Hogere veiligheidscategorie cat. 3/PL d maakt beveiliging van roboticatoepassingen mogelijk
  • Hoge flexibiliteit dankzij geoptimaliseerde sensoruitlijning en individuele configuratie van beschermde ruimtes
  • Openheid voor retrofittoepassingen dankzij meer interfaces
  • Alles van één leverancier: totaaloplossing inclusief conformiteitsbeoordeling

Kijk voor meer informatie op www.pilz.nl.