Maintenance NEXT & EuroMaintenance are joining forces in 2023

In 2023 vinden de vakbeurs Maintenance NEXT en het internationale assetmanagement congres EuroMaintenance tegelijkertijd plaats in Rotterdam Ahoy.

Maintenance NEXT is een gevestigde naam in de wereld van (industrieel) onderhoud en de tweejaarlijkse vakbeurs keert terug op de agenda. Van 18 tot en met 20 april 2023 komen onderhoudsprofessionals uit alle lagen samen in Rotterdam Ahoy om nieuwe kennis en expertise te delen en op te doen. Tegelijkertijd vindt daarnaast EuroMaintenance, het grootste Europese maintenancecongres, plaats. Deze krachtige combinatie zal Rotterdam in die periode dé Europese ontmoetingsplek voor onderhoudsprofessionals maken.

Maintenance capital of 2023

Door tegelijk de grootste technologie- en onderhoudsexpo van de Benelux en het grootste Europese maintenancecongres te organiseren, doet Rotterdam een gooi naar de titel van Maintenance capital of 2023. Op de beursvloer worden namelijk de laatste innovaties en technieken gepresenteerd aan het grote publiek. Terwijl daarnaast tijdens het congres leiders uit de industrie inspirerende lezingen en workshops zullen geven om hun visie op de toekomst en ontwikkelingen van de sector te geven. Hierdoor geeft het de bezoekers van beide evenementen een unieke kans om de horizon te verbreden. Maintenance NEXT krijgt op deze manier de mogelijkheid om een grote internationale doelgroep aan te spreken, terwijl de bezoekers van EuroMaintenance kennis kunnen maken met de innovaties en de mensen achter de innovaties.

“Toen de kans zich voordeed om EuroMaintenance te koppelen aan onze vakbeurs, hebben wij niet lang hoeven nadenken.” zegt Pieter Bas Dujardin, beursmanager van MaintenanceNEXT. Tijdens de vakbeurs laten meer dan 250 nationale en internationale exposanten de belangrijkste innovaties op het gebied van (industrieel) onderhoud zien op de beursvloer die elke twee jaar door meer dan 11.000 bezoekers wordt bezocht. Dujardin legt uit: “Om daar dan zo’n gerenommeerd congres met internationale topsprekers aan toe te voegen zorgt voor een unieke propositie. Rotterdam wordt op deze manier echt de maintenancehoofdstad van 2023.”

Hoge verwachtingen

Na een aantal magere jaren staat het vizier weer gericht op de toekomst. Dujardin en zijn team zijn er op gebrand om een knallende editie neer te zetten in 2023: “Het is alweer veel te lang geleden dat Maintenance NEXT heeft plaatsgevonden, dat we nu weer volop in bedrijf zijn geeft energie. Daarbij helpt het dat we een fantastische editie gaan neerzetten waarin we allemaal geloven in het versterkende effect dat het congres en de vakbeurs op elkaar hebben.”, aldus Dujardin.

Op dit moment ligt de focus op het vullen van de beurs- en congresvloer, in het najaar van 2022 gaat de registratie open voor bezoekers. In de tussentijd wordt nagedacht over de inhoudelijke invulling in samenwerking met de Raad van Advies, een klankbordgroep waarin zowel exposanten, bezoekers als brancheorganisaties zijn vertegenwoordigd. Al zijn de hoofdthema’s van beide evenementen wel al bekend: Smart industry, Sustainability, Asset performance management, Human factor en Safety. Een actueel en sterk inhoudelijk programma en elkaar ontmoeten is waar Maintenance NEXT en EuroMaintenance voor staan. Dujardin: “We staan echt te popelen om de beurs en het congres te mogen organiseren. Vanuit de markt horen wij ook dat iedereen weer zin heeft om elkaar te ontmoeten en te spreken. Wij bieden daarvoor het perfecte platform, waar men ook nog tot op het bot toe geïnspireerd kan raken en kennis op kan doen. De verwachtingen zijn hoog.”.

Maintenance NEXT vindt plaats van 18 tot en met 20 april 2023 in Rotterdam Ahoy. Ga voor meer informatie naar www.maintenancenext.nl.

EuroMaintenance vindt plaats van 17 tot en met 29 april 2023 in Rotterdam Ahoy en is een samenwerking tussen de NVDO, EFNMS en Rotterdam Ahoy. Ga voor meer informatie naar www.euromaintenance.net.