Maandag® versterkt positie in engineering door overname Krosto techniek BV

Krachtenbundeling is antwoord op grote vraag naar technische professionals in machinebouw, installatietechniek en industrie

Maandag® Holding maakt vandaag de overname van Krosto techniek bekend, bemiddelaar in technische professionals in machinebouw, installatietechniek en industrie. Met de overname komen twee partijen met één gezamenlijke ambitie samen; een positieve bijdrage leveren aan het tekort aan personeel in technische werkomgevingen dat onder andere nodig is voor technische uitdagingen zoals de energietransitie. Maandag®, marktleider in het publieke domein, breidt hiermee haar dienstverlening in de commerciële markt verder uit.

Krosto techniek is al sinds 2004 actief als bemiddelaar in technische professionals. Eigenaars en oprichters Erwin Krook en Jeroen van der Stokker, beiden meer dan 20 jaar actief in detachering van technische professionals, worden samen met het hele team onderdeel van de Maandag® organisatie.

Erwin Krook van Krosto techniek: “De overname komt voor ons op een perfect moment. Er is een enorme vraag naar technisch personeel die we met de bestaande omvang van ons bedrijf niet meer konden invullen. Samen met Maandag® kunnen we verder groeien en een leidende rol pakken in de engineering markt. Met Maandag® als verbinder kunnen we straks onze opdrachtgevers niet alleen versterken met detachering, maar ook de hele organisatie van werving of tijdelijke inhuur uit handen nemen.”

Freddy Verweij CEO Maandag® over de overname: “Krosto techniek is een heel deskundig bedrijf met een krachtig netwerk in techniek, een markt waarin enorme groeikansen liggen. Er is veel vraag naar technisch personeel, onder andere om de energietransitie te realiseren. Wij kunnen daar nu ook in Nederland, naast België, een belangrijke bijdrage aan leveren. Met onze frisse energie gaan we meer mensen enthousiast maken voor de technische vakken die essentieel zijn in de maatschappij. Zowel Krosto techniek als wij vinden het belangrijk dat onze professionals zin houden in hun werk. Dat doen we door ze kansen te geven om te groeien via wisselende opdrachten, goede loopbaanbegeleiding en opleidingen via onze Academy.”  

De overname past binnen de groeiambitie van Maandag®. Maandag® is dé verbinder in werk en groeit hard binnen de publieke en commerciële sector. Met deze overname van Krosto techniek verstevigt Maandag® haar positie op het gebied van engineering door professionals te verbinden met toonaangevende opdrachtgevers.