Kuijpers in Helmond is voortaan Koninklijk

Installatiebedrijf en technisch dienstverlener Kuijpers is voortaan Koninklijke Kuipers. Het predikaat werd door commissaris van de Koning Ina Adema, in aanwezigheid van burgemeester Elly Blanksma, overhandigd aan de algemeen directeur, Aukje Kuypers, haar vader Wim Kuypers en broer Bas. De onderneming viert dit jaar het 100-jarig bestaan.

In 1921 begon Piet Kuijpers in Schijndel met zijn bedrijf. Later volgde een verhuizing naar Helmond. Kuijpers groeide uit tot een technologisch vooraanstaand bedrijf dat hoogwaardige projecten als technisch dienstverlener voor de uititeitsbouw en industrie uitvoert. De onderneming heeft 1261 medewerkers en 15 vestigingen in Nederland. Als gevolg van een ambtelijke vergissing werden drie van de zes zonen van Piet Kuijpers iin het bevolkingsregister ingeschreven als ‘Kuypers’. Inmiddels is de vierde generatie in het familiebedrijf actief.

Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Het is strikt persoonlijk en betekent niet dat de Koning verdere banden heeft met de onderneming. Het toekennen houdt in dat de onderneming de bedrijfsvoering voor mens, milieu en samenleving op orde heeft.