JEC World

Succesvolle JEC World 2022 overtreft alle verwachtingen

De wereldwijde composieten community verenigde zich van 3 t/m 5 mei op JEC WORLD 2022 voor 3 drukke, waardevolle dagen vol innovatie, netwerken en kennisdeling. Iedereen was enthousiast om na drie jaar weer samen te komen in Parijs en de beurs overtrof alle verwachtingen in termen van productlanceringen, content, bedrijvigheid en bezoekersaantallen. In totaal verwelkomde het evenement meer dan 32.000 professionele bezoekers, in Parijs en online, uit meer dan 115 landen en waren er 1.201 exposanten en 26 landenpaviljoens, terwijl het JEC World Connect online platform dit jaar een extra optie bood om ook op afstand de beurs te verkennen.

JEC World 2022 bevestigt opnieuw haar positie als het toonaangevende evenement voor de wereldwijde composietenindustrie. Hoewel er dit jaar minder Aziatische deelnemers aan de vakbeurs konden deelnemen als gevolg van ingewikkelde reisomstandigheden, resulteerde de aanwezigheid van een groot aantal decisionmakers uit 117 landen en alle belangrijke spelers uit de hele sector in een dynamische omgeving om te netwerken en zaken te doen. Als gevolg daarvan waren bedrijven erop gebrand hun aanwezigheid voor volgend jaar alvast te bevestigen; aan het einde van de beurs was 50% van de tentoonstellingsruimte van JEC World 2023 al geboekt.  Exposanten en aanwezigen gaven zeer positieve feedback over de kwaliteit van de beurs en de geslaagde comeback van JEC World als het topevenement van de sector.  De deelnemers feliciteerden het JEC World-team met de wijze waarop het evenement tijdens de pandemie is geleid, want het toont opnieuw de toewijding van de hele JEC Group om de industrie te dienen en composietmaterialen te promoten.

JEC World maakt beloften op het gebied van innovatie waar

Met meer dan 500 productlanceringen tijdens deze editie blijft de JEC World hét trefpunt bij uitstek om nieuwe producten op de wereldmarkt te introduceren. De JEC Composites Innovation Awards huldigden 10 samenwerkingsprojecten, die de dynamiek en de veerkracht van de sector weerspiegelen, en 2 Innovation Planets toonden 80 indrukwekkende toepassingen. De JEC Composites Startup Booster competitie, die zijn 5-jarige bestaan viert, is nu uitgegroeid tot dé plek om startups in de hightech composieten sector te ontdekken. Proficiat aan alle finalisten en winnaars van 2022, die de rol van de juryleden moeilijker dan ooit hebben gemaakt.  

 

De JEC World maakt zich sterk voor een duurzame wereld

Het conferentieprogramma van JEC World belichtte het thema en het meest impactvolle onderwerp van dit jaar: Composieten voor een duurzame wereld. Duurzaamheid blijft stijgen als belangrijke groeimotor voor de composietenindustrie, waardoor uiteenlopende toepassingssectoren ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen kunnen bereiken, van energie en vervoer tot bouw en infrastructuur, en nog veel meer. JEC World belichtte hoe de toenemende toepassingsmogelijkheden van composieten boeiende nieuwe horizonten zullen openen voor menselijke activiteiten, waardoor het leven van mensen zal verbeteren en een betere, duurzamere wereld tot stand zal komen. 

 

JEC World slaagde erin de internationale community met elkaar te verbinden

In 3 “Country on Stage”-presentaties werden de structuur en de sterke punten van de composietenindustrie van Zuid-Korea, Nederland en de Verenigde Staten belicht. Het programma omvatte keynote presentaties en business cases die de composieten-expertise van de landen op het gebied van respectievelijk waterstof, duurzame expertise, en innovatie in de bouw en mobiliteit aantonen.

In het kader van speciale officiële delegaties bezochten ook ministers, ambassadeurs en officiële vertegenwoordigers van 16 landen de beurs: de Verenigde Staten, Turkije, Hongarije, Taiwan, Portugal, Kroatië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Macedonië, Duitsland, Slowakije, Luxemburg, België, Zweden en Spanje. JEC World vormde een uitstekende gelegenheid voor overheidsvertegenwoordigers om de belangrijkste composietenproducenten uit hun regio of markt te ontmoeten en hun steun te betuigen. Er vonden ook officiële inhuldigingen plaats op het Nederlandse, Amerikaanse en Britse paviljoen.  

 

Met de partnerevenementen, de World Pultrusion Conference georganiseerd door de EPTA, van 5 t/m 6 mei, en de SAMPE Europe 2022 Summit op 2 mei, was Parijs opnieuw een week lang de hoofdstad van de composieten- en geavanceerde materialen-wereld.   

 

Alvast voor in de agenda!

JEC World 2023

25 t/m 27 April 2023 – Paris Nord Villepinte

 

JEC WORLD 2022 highlights

• 1.201 exposanten
• 80 onderdelen en producten tentoongesteld op 2 Innovation Planets 
• 26 landenpaviljoens  
• 32.000+ zakelijke bezoekers
• 10 JEC Innovation Awards winnaars 
• 2.733 zakelijke meetings
• 4 Startup Booster winnaars