ION geeft “checklist veiligheidsmaatregelen oppervlakte technologie bedrijven” uit

Vereniging ION zet zich actief in voor het verhogen van de veiligheid in de branche. Hiervoor lopen, zowel binnen ION als met externe partijen diverse projecten, is ION aangesloten bij diverse initiatieven en geeft ION handige tools uit.

Om tot inzicht en adviezen te komen worden veel oppervlakte technologiebedrijven bezocht. Dit omdat de branche staat voor goed werkgeverschap, actuele regelgeving volgt en incidenten zoveel mogelijk wil voorkomen. Mocht er onverhoopt toch een incident voorkomen dan is het van belang dat de kans op gezondheidsschade zo klein mogelijk wordt gehouden. Ondanks dat bij veel bezoeken blijkt dat de zaken goed op orde zijn, komen we toch nog zaken tegen welke beter kunnen of niet goed zijn.  Het mag duidelijk zijn dat de klanten van een onderneming de onderneming zijn bestaansrecht geven, echter de druk van klanten mag nooit leiden tot onveilig gedrag.

In deze checklist geven we u handvatten ter controle en verbetering. Dit is een levend document. De inzichten van ION, maar ook de opmerkingen van leden worden aan deze lijst toegevoegd.