Inschrijving verbeterd Keurmerk Talentontwikkeling 2023 is geopend

Vanaf 1 januari 2023 kunnen bedrijven zich weer inschrijven voor het Keurmerk Talentontwikkeling. Het keurmerk is vernieuwd en inhoudelijk versterkt. Het biedt werkgevers naast de gebruikelijke kwaliteitsborging, nu ook voorstellen voor verdere verbetering en de concrete handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Die integratie van onderzoek en praktijk is mogelijk door de samenwerking van Onderzoeksbureau SatisAction met People Performance Agency Reflective. Bedrijven kunnen zich met het vernieuwde keurmerk beter onderscheiden op de arbeidsmarkt. Het keurmerk toont potentiële werknemers dat hun talenten binnen de organisatie maximaal tot ontwikkeling worden gebracht. Bedrijven die zich nu inschrijven, kunnen het keurmerk al binnen twee maanden in hun bezit hebben.

 

De arbeidsmarkt staat nog steeds onder druk. Toetreders en bestaand arbeidspotentieel hechten in toenemende mate aan het kunnen leveren van toegevoegde waarde op basis van hun talenten. “Dit maakt het Keurmerk Talentontwikkeling alleen nog maar relevanter”, volgens dr. Mirjam Baars MBA. Met haar onderzoeksbureau SatisAction nam ze twintig jaar geleden het initiatief om talentontwikkeling binnen organisaties te onderzoeken en werkgevers onderscheidend vermogen te bieden. “Vanwege de toegenomen onzekerheid voor zowel werkgevers als medewerkers, hebben we het keurmerk inhoudelijk verder versterkt.” Werkgevers die zich inschrijven voor het keurmerk, kunnen bij een positieve uitkomst van het onderzoek al binnen twee maanden in het bezit zijn van hun gouden, zilveren of bronzen keurmerk.

 

Podium en community

Onderzoeksbureau Satisaction biedt al jaren de wetenschappelijke resultaten en inzichten die het Keurmerk Talentontwikkeling inhoudelijk borgen. Sinds dit jaar wordt samengewerkt met People Performance Agency Reflective uit Breda. Gezamenlijk is het Talentmanagement Maturity Model® ontwikkeld. Bedrijven kunnen op basis van dit model hun talentmanagementbeleid verder professionaliseren. Reflective kan op basis van het model bedrijven helpen om talentontwikkeling binnen hun organisatie naar een hoger niveau te tillen. Stijn Statz, managing director bij Reflective hierover: “We zijn erg enthousiast over de samenwerking met SatisAction. Het Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling dat ten grondslag ligt aan het keurmerk, is natuurlijk al jarenlang een begrip, maar het was tijd voor een nieuwe positionering die voor werkgevers meer toegevoegde waarde biedt. Daarom zien we het Keurmerk Talentontwikkeling niet alleen als podium, maar ook als een community. Een community waar je met gelijkgestemden en hulp van Reflective, talentontwikkeling binnen je organisatie naar een nog hoger niveau kunt brengen. Ik ben ervan overtuigd dat deze combinatie van wetenschap en praktijk, positief bijdraagt aan de diverse HR-doelstellingen van bedrijven. Goede talentontwikkeling verhoogt de medewerkersretentie, verlaagt het personeelsverloop en dit keurmerk levert meer kwalitatieve recruitment voor werkgevers die het keurmerk zowel intern als extern in hun employer branding activiteiten meenemen.”

 

Aanmelden voor het keurmerk kan via de geheel vernieuwde website: www.keurmerktalentontwikkeling.nl