Inschrijving Nationale Staalprijs 2024 geopend

Tot 1 mei 2024 kunt u uw (staal)bouwprojecten inzenden voor deelname aan de Nationale Staalprijs 2024.  Inschrijven is mogelijk via www.nationalestaalprijs.nl/#inschrijven
 
De Nationale Staalprijs is de tweejaarlijkse prijs van Bouwen met Staal, bestemd voor voorbeeldige en inspirerende toepassingen van staal in gebouwen, civiele werken en onderdelen daarvan.
Deelname aan de editie 2024 kan met projecten, zowel nieuwbouw als renovatie, die in 2023 of 2022 zijn opgeleverd of in gebruik genomen.

De inzendingen nemen deel in een van de categorieën: utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen. Tot deze vijfde categorie behoren onder meer stalen gevels en daken, atria, luifels, trappen, balkons en openbaar kunstbezit.

Daarnaast kunnen inzendingen meedingen naar de Nationale Hergebruiksprijs Staal 2024. Deze categorie-overstijgende prijs (de opvolger van de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal) is voor het project waarin de mogelijkheden van (toekomstig) hergebruik van stalen constructies en constructiedelen optimaal en op exemplarische wijze zijn benut.

Behalve projecten op Nederlands grondgebied kunnen ook projecten op vreemde bodem meedoen. Bij deze buitenlandse projecten dienen minimaal twee projectpartners de Nederlandse nationaliteit te bezitten, bijvoorbeeld het architectenbureau en het staalconstructiebedrijf.