HETHON – ALS DE VONK JUIST NIET MAG OVERSLAAN

HETHON is de producent van de HETHON Flexible Wall Feeder: Een hoogwaardig product gemaakt in Nederland. HETHON heeft bijna 50 jaar ervaring in moeilijk te doseren poeders. Zij is een wereldwijde leverancier en heeft agenten en klanten over de hele wereld. HETHON is een bekend en gerespecteerd bedrijf in de nationale en internationale markt van doseerpoeders, controlesystemen en weegsystemen voor allerlei markten. Bijvoorbeeld specerijen/ingrediënten in voedseltoepassingen en alle soorten poeders voor de kunststof- en samengestelde industrie

De HETHON – flexible wall feeder
Een belangrijke speerpunt in het programma is de flexibele wand-feeder Dit is een compact apparaat dat Hethon al in 1988 ontwikkelde en sindsdien wereldwijd succesvol wordt toegepast in talloze applicaties onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Het is een bied oplossingen voor poeders die niet makkelijk stromen. Van het nauwkeurig doseren van cohesieve poeders tot de productvriendelijke verwerking van kwetsbare producten.

Het hart van de zaak
In het hart van de HETHON Feeder zit een hopper die gemaakt is van een speciaal polyurethaan. Wat is hier nu zo speciaal aan? De zijwanden van de trechter worden van buitenaf ‘gemasseerd’ met behulp van peddels. Het product in de trechter krijgt hierdoor geen kans tot brugvorming of ratholing, zodat het probleemloos in de ondergelegen schroef loopt en nauwkeurig kan worden gedoseerd. Ook voorkomen de peddels dat mengsels segregeren. Zo  blijven kwetsbare producten intact. Een ander voordeel is dat het product contactloos wordt geactiveerd, dus zonder dat het in aanraking komt met een woel- of mengwerktuig. Dit heeft grote voordelen! De beweging van de peddels kan onafhankelijk van het toerental van de doseerschroef worden geregeld, zodat voor elk product een optimale instelling kan worden gevonden.
Deze hoppers, die in de feeder hangen, zijn in 8 verschillende materialen verkrijgbaar, waaronder ook de combinatie ATEX/FDA. De achtste hopper – FDA/ATEX gecertificeerd – is HETHON’s nieuwste aanwinst waar veel vraag naar is.

Opties
Voor de HETHON Feeders bestaat een scala aan roestvaststalen doseerschroeven en nozzles. Men heeft keuze uit asloze schroeven, schroeven met een vaste of uitneembare kern en T-nozzles met of zonder pneumatisch bediende afsluiter.

Onderhoud en tijdsbesparing

De HETHON feeders zijn zeer eenvoudig te onderhouden. De onderdelen zijn gemakkelijk te demonteren zonder gereedschap, waardoor ze super snel schoon te maken zijn. De feeder heeft weinig bewegende delen en vraagt daarom weinig onderhoud. Veel HETHON feeders draaien al meer dan 25 jaar 24/7 zonder veel onderhoud. Slechts af en toe een nieuw seal, en dat kost nog geen tien euro!
HETHON verzorgt ook onderhoud van haar feeders,  desgewenst op locatie. De hoppers zijn eenvoudig uitwisselbaar. Het is daarom handig en tijdbesparend om voor elk product een aparte hopper te gebruiken.

Robuust

De HETHON Feeders hebben robuuste, stalen buisframes waarop desgewenst een silo kan worden afgesteund. Dat is uniek! De feeders zijn verkrijgbaar in 6 verschillende maten en uitvoeringen, met capaciteiten van 0,08 tot meer dan 20.000 liter per uur. Met opzettrechters kan de inhoud van de feeders met een factor 10 worden vergroot.
De feeders kunnen zowel volumetrisch als gravimetrisch doseren. In het laatste geval kan het apparaat op een bijpassende weegschaal worden gemonteerd welke HETHON ook in eigen huis ontwikkeld heeft. (Loss in Weight).  Ook is het mogelijk om de verpakking te wegen waarin de feeder doseert (Gain in Weight).

Besturing
In combinatie met de zelflerende software kan men werken met vooraf ingestelde recepten en grof/fijn-doseringen voor een nog hogere nauwkeurigheid. Eventueel aangesloten op- of combineerbaar met- een centraal gestuurd systeem. HETHON levert diverse soorten besturingskasten, waaronder bijvoorbeeld ook speciaal geschikte voor de voeding middelen industrie.

ATEX
HETHON levert tevens ATEX machines volgens de allernieuwste ATEX certificering. HETHON en haar machines zijn ATEX gecertificeerd. ATEX zone 20 stof, maar ook Gaszone 2 is mogelijk. Zelfs de hoppers zijn FDA/ATEX. Niemand heeft dit trechtermateriaal! Een gloednieuwe ontwikkeling uit 2021.

Testen

Bij HETHON op locatie is een testfaciliteit. Hier kan door middel van materiaal proeven gekeken worden wat de beste oplossing is voor het materiaal wat gedoseerd dient te worden.
Hierbij komen de meest variabele materialen langs: stukjes noot, zout, kalk, gelei, poedermelk, granulaten etc. De klant kan ook een machine huren, zodat deze op eigen locatie kan proberen wat het beste werkt.

Portfolio

Naast de bekende HETHON Feeder omvat het portfolio onder meer compacte bigbag losstations met product-activering, zakkenstortkabinetten, VacuFeed zuigtransportsystemen en toevoerschroeven. HETHON levert niet alleen stand-alone machines, maar realiseert ook turn key procesinstallaties. Ook vertegenwoordigd zij, naast haar eigen producten, nog een 7 tal hoogwaardige brands, waaronder pompen en draaiende doorvoeren. De toepassing bepaalt de oplossing. Met oog voor detail en kracht in snelheid zet HETHON zich in voor een perfecte productflow!