Govaplast

Govaplast transformeert plastic afvalstromen naar hoogwaardige en duurzame producten: planken, palen en platen die in verschillende industriesectoren worden gebruikt als eindproduct of als onderdeel van een eindproduct.

De firma produceert niet alleen continu een standaard gamma van profielen, maar onderscheidt zich ook door het aanbieden van maatwerk in de vorm van custom-made profielen waardoor niet alleen nabewerking onnodig wordt, maar ook materiaal bespaard wordt. Er wordt nu al nauw samengewerkt met meerdere OEM’s die profielen van traditionelere materialen in hun eindproducten vervangen hebben door Govaplast profielen uit gerecycled kunststof.

OVER GOVAPLAST

Bij de oprichting van Govaerts Recycling nv in 1995 was plastic recycling onontgonnen terrein. Dankzij voortdurende vernieuwing en durf zijn ze nu marktleider in de productie van duurzame producten van gerecycleerde kunststof.

De afgelopen 30 jaar hebben ze deze filosofie en onze expertise scherp gesteld. Inmiddels heeft recyclage geen geheimen meer voor hen: het unieke design- en productieproces van Govaplast transformeert wegwerpplastic tot een duurzaam  eindproduct. Jaarlijks verwerkt de firma 10.000 ton aan plastic afval en de eindproducten worden in 25 landen verkocht.

Govaplast wil ook in de toekomst een voortrekkersrol blijven spelen. Daarom ontwikkelen ze  nieuwe producten volgens de modernste productieprocessen. Tegenwoordig ook via 3D-printing!

Klik hier voor de website.