FourKites met leidende positie in het Gartner Magic Quadrant 2021 voor Real-time transport-visibilityplatforms

FourKites®, het real time supply chain visibilityplatform, heeft een leidende positie in het 2021 Garnter Magic Quadrant voor real-time transport-visibilityplatforms . Van de 14 geëvalueerde leveranciers werd FourKites in het Leaders-kwadrant als hoogste geplaatst op Completeness of Vision.

FourKites pionierde vanaf 2014 met real time transport visibility en loopt nu voorop in een nieuw tijdperk waarin wereldwijde supply chains worden aangestuurd en geoptimaliseerd door realtime visibilitygegevens en machine learning. FourKites leverde in 2020 meer dan 120 nieuwe producten en functies, waaronder een aantal brancheprimeurs zoals multimodale end-to-end  inkoopordertracking; Appointment ManagerSM, een geautomatiseerd platform voor het plannen van afspraken voor bedrijven, verladers en vervoerders;  Dynamic Yard® – dat de visibility op magazijnen en werven uitbreidt; en Dynamic OceanSM, een next-generation internationale oplossing voor visibility op zeevracht.

Door de recente financieringsronde van $100 million Series D met strategische investeerders zoals Qualcomm Ventures en Volvo Group Venture Capital AB, is FourKites in staat om een bredere toekomstvisie op digitale supply chains te realiseren – een visie die de fysieke en digitale wereld van magazijnen, winkels en transport verbindt en die end-to-end visibility mogelijk maakt. Daarmee wordt de enorme waarde voor het hele ecosysteem inzichtelijk gemaakt, wat nog meer automatisering en samenwerking mogelijk maakt..

Het Gartner-rapport benadrukt dat de sterke penetratie van FourKites in belangrijke branches, waaronder voedsel en dranken, verpakte consumentengoederen, chemicaliën, productie, papier en verpakkingen, farmaceutica en detailhandel, één van de meest doorslaggevende punten bij een keuze voor samenwerking vormt. FourKites werkt met meer grote ondernemingen (met een waarde van meer dan $ 1 miljard) dan welke andere leverancier in het Magic Quadrant dan ook. Tevens heeft het de meeste vier- en vijfsterrenrecensies ontvangen op Gartner Peer Insights een platform voor openbare reviews (96 beoordelingen in het afgelopen jaar, waarvan 97% vier- en vijfsterrenbeoordelingen).

  • Wat klanten zeggen over Gartner Peer Insights:

    “De multimodale, globale mogelijkheden van het visibilityplatform stelt onze organisatie in staat om wereldwijd één overzicht te hebben. In combinatie met de klantgerichte product-roadmap van FourKites is onze organsatie blij met de huidige mogelijkheden en enthousiast over het toekomstige potentieel.” – Supply Chain Architect in Manufacturing
  • “Het product is een game-changer, omdat we nu op elk moment kunnen zien waar de vracht van onze klant is. In het verleden moesten we vertrouwen op onze vervoerders en via telefoon en e-mail incidenteel de updates vernemen. Onze klanten verwachten dat we proactief zijn en FourKites geeft ons die mogelijkheid.” – Sourcing, Procurement & Vendor Management in Transportation
  • “We vinden het van grote waarde dat het FourKites-systeem achter de schermen het werk doet. FourKites stelt ons bedrijf in staat om ons te concentreren op processen met toegevoegde waarde en alleen te waarschuwen bij vooraf bepaalde, urgente problemen.” – Supply Chain Manager in Manufacturing

“De erkenning van FourKites als leider in het Gartner Magic Quadrant volgt op een jaar van recordgroei en technologische innovatie, in nauwe samenwerking met  klanten”, aldus Mathew  Elenjickal, oprichter en CEO van  FourKites. “Dit is een bewijs van de waarde die we onze klanten blijven bieden en de erkenning van onze visie op de toekomst van supply chain management en automatisering – een visie die zich richt op het wegnemen van barrières in supply chains en het leveren van echte, end-to-end wereldwijde visibility van de supply chain.

De samenwerking met ’s werelds grootste verladers blijft een cruciale rol spelen in de technologische roadmap van FourKites. Samen met haar klanten innoveert FourKites om oplossingen te leveren voor de meest dringende behoeften van de branche. In het afgelopen jaar heeft FourKites de eerste end-to-end oplossing voor het bijhouden van de levenscyclus van inkooporders in de branche uitgebracht. Daarnaast werkt FourKites samen met Cardinal Health om een cognitieve supply chain op te stellen die werkt als centrale datahub van het bedrijf. Deze bewerkstelligt snelle, betrouwbare en ongestoorde leveringen aan de 29.000 apotheken en duizenden ziekenhuizen die over de hele wereld voor kritieke benodigdheden afhankelijk zijn van Cardinal Health.

Tegenwoordig volgt het FourKites-platform  meer dan 2 miljoen zendingen per dag voor enkele van ’s werelds grootste bedrijven, waaronder Coca-Cola, Henkel, Kimberly-Clark, AB InBev, Elektrolux en 3M. FourKites zag de vraag naar zijn netwerk van logistieke trackinggegevens en gepatenteerde machine learning-technologie in 2020 toenemen, zoals blijkt uit een ongekende, wereldwijde groei van nieuwe klanten in alle grote branches. In 2020 zag FourKites:

  • Meer dan 100% groei van de totale verzendvolumes, inclusief een groei van de zeevracht van 149% en een groei per spoor en intermodaal van 49%.
  • Internationale groei van laadvolume van 200%, inclusief een toename van 400%+ in gevolgde ladingen in EMEA en 95%+ groei in LATAM.
  • 67% toename van geregistreerde vervoerders, met meer dan 350 vervoerders, tussenpersonen en 3PL’s gekwalificeerd als Premier Carriers.
  • 63% toename van het aantal chauffeurs – nu in totaal 377.000 personen – met behulp van de mobiele CarrierLink-app.
  • Meer dan 70% groei in aangesloten faciliteiten, nu in totaal meer dan 6 miljoen individuele organisaties.