DMN-WESTINGHOUSE zet de nieuwe standaard met MZC-II sluis voor Dry Bulk industrie

DMN-WESTINGHOUSE introduceert een nieuwe sluis voor de food verwerkende dry bulk industrie die bedoeld is voor het doseren van producten en ingrediënten. Met de nieuwe MZC-II sluis zet de producent van rotary valves en diverter valves de nieuwe standaard in termen van functionaliteit, hygiëne, veiligheid en onderhoud. DMN-WESTINGHOUSE introduceerde 25 jaar geleden de huidige MZC sluis, die een belangrijke rol heeft gespeeld in het verhogen van voedselveiligheid bij productieprocessen van bedrijven in onder meer het voeding- en zuivelsegment. Met de introductie van deze nieuwe sluis, die aan twee zijden te openen is en dus optimale condities creëert voor hygiëne, veiligheid, functionaliteit en onderhoud, vervolgt DMN-WESTINGHOUSE een traditie van producten die zich kenmerken door hoogwaardige engineering, duurzaamheid en continuïteit. 

Door steeds strenger wordende eisen op het gebied van hygiëne en efficiëntie, heeft DMN-WESTINGHOUSE besloten de MZC sluis sterk te verbeteren. Daarom werd begin 2020 gestart met het ontwikkelen van de nieuwe standaard en de doorontwikkeling van de huidige sluis met als doel te komen tot een versie die in staat is voor lange tijd de benchmark te zijn voor met name de food verwerkende sector. DMN-WESTINGHOUSE gaf de eerste product demo van de MZC-II Sluis tijdens het DMN-WESTINGHOUSE Global Salesforce Event in mei van dit jaar.  

Risico’s op downtime sterk verminderd

De MZC-II is sterk onderscheidend als het gaat om facetten als veiligheid en hygiëne, en zorgt voor een aanzienlijke vermindering van downtime risico’s. De nieuwe sluis is door zijn dubbelzijdige opening dermate intuïtief in gebruik, waardoor iedere professional op de werkvloer deze zonder al te veel kennis kan gebruiken, openen, reinigen en onderhouden. Er is geen specifieke instructie of specialistische kennis nodig om de sluis te bedienen en optimale toegang tot de aandrijfzijde maakt ook extra grondige gebruiksvriendelijke schoonmaak mogelijk. 

Wim Korndorffer, CEO van DMN-WESTINGHOUSE: “De MZC-II sluis draagt niet alleen bij aan een verbetering van de hygiëne omstandigheden, maar doet dit ook op het gebied van efficiency. Hiermee wordt het risico op downtime door schade en afstellingsproblemen flink verlaagd. Doordat we aanzienlijke stappen gezet hebben op het gebied van hygiëne, veiligheid en efficiency tijdens de periodieke reinigings- en onderhoudsactiviteiten, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere verbetering van productiviteit, veiligheid en kwaliteit bij onze klanten in de dry bulk industrie, van farmaceuten tot zuivel en van verf tot cosmetica. Langdurige testen onder diverse omstandigheden in een professionele en kritische productieomgeving, waaronder een pilot bij een belangrijke klant, hebben dit inmiddels bewezen. Wij zijn daarom ook erg enthousiast dat we dit product nu kunnen lanceren.”

Een video van de MZC-II sluis kun je hier vinden.