Digitalisering stimuleert integratie IT en industriële cybersecurity

Dankzij de snelle digitalisering van de industriële sector worden geïsoleerde productieomgevingen verbonden met apparaten en systemen buiten de operationele technologie (OT). Dit brengt nieuwe bedreigingen met zich mee, zoals malware, ransomware of het uitbuiten van kwetsbaarheden. De huidige IT-benadering ondersteunt de bijzondere omstandigheden en technische eisen van OT-netwerken onvolledig. Ondanks deze uitdagingen biedt digitalisering de industrie zoveel potentieel dat bedrijven deze ontwikkeling niet kunnen stoppen zonder achterop te raken bij de concurrentie.

Bedrijven moeten het OT daarom in hun algemene securitystrategie opnemen om zo een veilige en stabiele digitalisering van hun industriële processen te implementeren. Rhebo en Paessler hebben Rhebo Industrial Protector en PRTG Network Monitor geïntegreerd om de kloof tussen IT- en OT-beveiliging te overbruggen.

De industriële oplossing van Rhebo bewaakt de communicatie van het industriële controlesysteem (ICS) en rapporteert elke afwijking die zich voordoet binnen het netwerk. Niet alleen biedt dit de basis voor een volledige OT -asset-detectie en inventarisatie. Het zorgt er ook voor dat elke anomalie binnen de ICS-communicatie in real-time wordt gedetecteerd en gemeld; van nieuwe aanvalspatronen tot malware en technische error-statussen.

Deze meldingen zijn geïntegreerd in PRTG Network Monitor. Dit monitoringsysteem verzamelt en verwerkt gegevens over de beschikbaarheid en prestaties van apparatuur, dataverkeer en diensten. Door ondersteuning van industriële protocollen en technieken zoals JSON, MQTT, OPC-UA en Modbus, breidt PRTG Network Monitor de klassieke IT-monitoringmogelijkheden voor industriële bedrijven uit om IT- en OT-omgevingen te integreren. De oplossing genereert notificaties op basis van vooraf gedefinieerde drempelwaarden en levert relevante monitoringresultaten in de vorm van dashboards en rapporten.

De integratie van Rhebo Industrial Protector en PRTG Network Monitor zorgt voor vroegtijdige opsporing van problemen binnen zowel IT- als OT-infrastructuren. Industriële bedrijven kunnen zo snel actie ondernemen en storingen in een vroeg stadium voorkomen.

Meer informatie

Bekijk deze webinar of ga naar de website van Paessler en Rhebo.

Contact

Rhebo: info@rhebo.com

Paessler: felix.berndt@paessler.com