Dé zekerheid dat uw werkmaterieel veilig is!

www.va-keur.nl

Je staat er misschien niet bij stil, maar het laten keuren van je machines en werkmaterieel is net zo belangrijk en onmisbaar als het onderhoud. Overal waar gewerkt wordt met gereedschappen en machines kunnen ongelukken gebeuren. Vaak ligt de oorzaak van een ongeval in het net even niet goed opletten bij wat er gedaan wordt en hoe dit gedaan wordt.  Veiligheidsbewustzijn bij het uitvoeren van de werkzaamheden, maar ook werken met veilige en gekeurde arbeidsmiddelen kan heel veel leed voorkomen.

Als goede werkgever wil je natuurlijk een veilige werkplek voor je medewerkers creëren. Machines en voertuigen die door gebruik aan slijtage onderhevig zijn, kunnen een gevaar vormen voor die veiligheid en die laat je daarom onderhouden en keuren door een deskundige keurmeester.

Een VA-keurmeester is door zijn jaren ervaring en het volgen van diverse keurmeesteropleidingen dé deskundige die u zoekt. De deskundigheid wordt geborgd door het houden van onafhankelijk uitgevoerde steekproeven op keuringen en de verplichte her-instructie die per specifieke keurmeesteropleiding gevolgd dient te worden. De VA-keurmeester maakt gebruik van keurlijsten die voldoen aan de laatste eisen en normen. De Technische Commissie van VA-keur borgt de kwaliteit en inhoudelijk juistheid van de keurlijsten. En als machine eigenaar kun je altijd over je keurrapporten beschikken via het VA-keur   klantportaal 

VA-keur: veilig, veelzijdig en handig

  • VA-keur is een onafhankelijk gecertificeerd keurmerk
  • Het is breed toepasbaar voor vrijwel al uw machines en gereedschap.
  • De keuring is eenvoudig te combineren met het onderhoud.
  • Met het VA-keur heb je als klant 24/7 toegang tot de keurrapporten
  • De keurkwaliteit is geborgd door onafhankelijk uitgevoerde steekproeven
  • Alleen gediplomeerde en gecertificeerde keurmeesters mogen keuren volgens het VA-keur

VA-keur is het kwaliteitskeurmerk voor machineveiligheidskeuringen in onder meer de industrie-, bouw- & groensector. De keuringen worden uitgevoerd door gecertificeerde keuringsbedrijven die zijn aangesloten bij de branche- organisatie Fedecom.

Kijk voor één van de keuringslocaties op www.va-keur.nl/keuringslocaties