De ERW verstelbare klemhendel voor tijdbesparing en comfort 

 Het constant bedienen en aanpassen van verschillende apparaten en machines neemt veel tijd in beslag en brengt diverse uitdagingen met zich mee. Dit leidt vaak tot vertragingen en een lagere productiviteit in de werkomgeving. Apparatuur bedienen vanuit moeilijk bereikbare plekken of in ongemakkelijke posities veroorzaakt vaak extra problemen. Het aannemen van onnatuurlijke posities kan de veiligheid van werknemers in gevaar brengen. 

ERW verstelbare klemhendel 

De door Elesa+Ganter ontwikkelde ERW verstelbare klemhendel lost de uitdagingen en het tijdverlies op, veroorzaakt door lastige werkomstandigheden. Deze klemhendel is ontworpen met een focus op comfort en functionaliteit bij het bedienen van apparatuur, machines en gereedschappen, met bijzondere aandacht voor ergonomie. 

 Afbeelding: ERW klemhendel van Elesa+Ganter 

Materiaal en kleuropties 

De hendel is vervaardigd uit een technopolymeer op basis van polyamide, uitgevoerd in een grijszwarte kleur met een matte finish, terwijl de drukknop op de hendel van technopolymeer is en verkrijgbaar in diverse Elecolors-kleuren met een glanzende afwerking. Je kunt de hendels krijgen met een schroefdraadbevestiging of een plat afgeschuind uiteinde. 

Voordelen van de ERW verstelbare klemhendel 

De ERW verstelbare klemhendels bieden meerdere voordelen, vooral wanneer de beperkte ruimte of bedieningswijze de voorkeur geeft aan een platte hendel boven een schuine. Enkele voordelen zijn: 

  • Volledige elektrische isolatie voor de gebruiker, 
  • Geen zichtbare metalen delen die kunnen roesten, 
  • Gemakkelijker losmaken van de hendel. 

Werking van het klemsysteem 

Om te klemmen, til je de hendel op om de tanden van de klemverbinding los te maken, waarna je de hendel weer in de oorspronkelijke positie plaatst. Het loslaten van de hendel zorgt ervoor dat de terugslagveer de tanden automatisch weer in positie brengt. 

Belastingweerstand 

De verstelbare handgrepen, ontworpen voor vaak herhaald gebruik, moeten vooral stressbestendig zijn. De duurzaamheid van het getande element dat de kracht van de hendel overbrengt naar het schroefelement is hierbij essentieel. Uit laboratoriumtests blijkt dat de ERW.78 verstelbare klemhendel meer dan 100.000 aandraaicycli kan doorstaan zonder vervorming, zelfs onder een kracht van 490 N. Het gebruik van glasvezelversterkt technopolymeer verhoogt de stressbestendigheid aanzienlijk boven de gebruikelijke verwachtingen in standaard werkomstandigheden. 

Meer weten over klemhendels van Elesa+Ganter