De digitale revolutie in gevaarlijke gebieden: Pepperl+Fuchs presenteert nieuwe intrinsiek veilige 5G-smartphone Smart-Ex® 03

De nieuwe Smart-Ex® 03-smartphone maakt de weg vrij voor toekomstgerichte digitalisering van gevaarlijke gebieden

Pepperl+Fuchs presenteert de intrinsiek veilige Smart-Ex® 03, een nieuwe en veerkrachtige smartphone met 5G- en Wi-Fi 6-functionaliteit. Het 6-inch apparaat combineert alle expertise en knowhow van de Pepperl+Fuchs-dochterondernemingen ECOM Instruments als pionier op het gebied van intrinsiek veilige mobiele apparaten, en Aava Mobile als expert in industriële tablets en draadloze technologieën. Bovendien scoort de smartphone met wereldwijde, competente en klantgerichte ondersteuning.

De smartphone, goedgekeurd voor gebruik in Zone 1/21 en DIV 1, met AndroidTM 13 besturingssysteem voldoet aan de nieuwste technische standaarden zoals 5G, Wi-Fi 6 en eSIM en is daardoor uitstekend uitgerust voor flexibel wereldwijd gebruik in publieke en private netwerken van mobiele netwerkaanbieders of bedrijven. Dankzij de snelle en op veiligheid gerichte overdracht van grote hoeveelheden gegevens profiteren gebruikers van de modernste functies voor communicatie en samenwerking.

Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning op afstand, videoconferenties of digitale radiocommunicatie met de laagste latentie door middel van Push-to-Talk over cellulair (PTToC).

“We hebben gedurende vele jaren diepgaande expertise opgebouwd op het gebied van communicatie-infrastructuren, wat ook tot uiting komt in onze samenwerking met Ericsson. We hebben deze expertise opgenomen in de ontwikkeling van de Smart-Ex® 03. Als gevolg hiervan profiteren gebruikers in gevaarlijke gebieden in een breed scala van industrieën van een veerkrachtige 5G- en Wi-Fi 6-compatibele smartphone die de nieuwste technische normen ondersteunt en zorgt voor uitstekende connectiviteit”, legt Jörg Hartleb, hoofd Product Management voor Mobile Computing en Communications bij Pepperl+Fuchs, uit.

Gemaakt voor een breed scala aan toepassingen

Nog een voordeel: met de Qualcomm® QCM6490-processor is de Smart-Ex® 03 voorbestemd voor een breed scala aan toepassingen zoals communicatie, digitale workflows en werkorderbeheer, operationele veiligheid, scannen, asset management, voorspellend onderhoud, augmented reality-toepassingen, of IoT-integratie. “Het Smart-Ex® 03 geavanceerde, robuuste 5G-apparaat wordt aangedreven door de Qualcomm QCM6490-processor met ondersteuning voor internationale draadloze connectiviteit voor alomtegenwoordige dekking. De QCM6490 combineert eersteklas functies, intelligent computergebruik en AI op het apparaat voor krachtige prestaties op lange termijn, zelfs in de zwaarste omgevingen, zoals de olie-, gas-, chemische of waterstofindustrie”, voegt Sebastiano Di Filippo, Senior Director, Business Development, toe bij Qualcomm Europe, Inc.

De smartphone heeft een ultramoderne camera die precies voldoet aan de eisen van de industrie op het gebied van scannen, documenteren of videoconferenties. Zelfs in zware industriële omgevingen of in zonlicht levert de camera nauwkeurige resultaten van hoge kwaliteit. De Smart-Ex® 03 biedt bedrijven veerkrachtige technologie en uitstekende connectiviteit, vooral in sectoren zoals olie en gas, chemie, petrochemie, farmacie, energie en mijnbouw. In lijn met het ‘Enterprise Mobility’-concept van Pepperl+Fuchs zorgt de smartphone voor maximale efficiëntie op het gebied van digitalisering en kostenbesparingen.

Dankzij de desktopmodus en volledige ondersteuning van de USB 3.1 Type-C-standaard kan de Smart-Ex® 03 via een multiport-adapter of een dockingstation rechtstreeks op een computermonitor, toetsenbord en muis worden aangesloten en zo als volledig -volwaardige vervanger voor een kantoor-pc. Dit vergemakkelijkt niet alleen het verdere gebruik van de in de faciliteit verzamelde gegevens, die niet eerst naar een ander apparaat hoeven te worden overgedragen, maar via een directe Ethernet-verbinding naar het bedrijfsnetwerk kunnen worden overgedragen. Bovendien is het niet nodig om een vaste werkplek te voorzien voor mobiele medewerkers die slechts incidenteel op kantoor werken. Voor nog meer gemak en vooral als veiligheidskenmerk is de Smart-Ex® 03 de enige intrinsiek veilige smartphone op de markt die een vingerafdruksensor biedt die ontgrendeling mogelijk maakt zonder een code in te voeren en die extra veiligheid biedt dankzij meervoudige authenticatie.

Innovatieve beveiliging architectuur

De vanaf de basis opnieuw ontworpen opvolger van de Smart-Ex® 02 maakt indruk met een verder ontwikkelde veiligheidsarchitectuur, die vooral effectief is bij gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Dit omvat bijvoorbeeld zelfcontrole van hardware en software door middel van apparaatgezondheidsmonitoring.

Geavanceerde diagnosetools, gedetailleerde logbestanden en afstandsbediening door bedrijfs-IT maken de weg vrij voor continue apparaatmonitoring en gerichte probleemoplossing. Competente ondersteuning van de bedrijfs-IT of, indien nodig, van Pepperl+Fuchs, zorgt voor een optimale beschikbaarheid van apparaten. Bovendien profiteren gebruikers van het wereldwijde verkoop- en servicenetwerk met meer dan 80 bedrijfslocaties en ondersteuning op afstand van Pepperl+Fuchs. Hierdoor is altijd direct contact en beschikbaarheid van hooggekwalificeerde deskundigen gegarandeerd.

5G voor briljante connectiviteit

Vooral dankzij de 5G-radiostandaard kan de Smart-Ex® 03, die ook 5G Standalone (SA) ondersteunt, uitstekende connectiviteit bieden. 5G heeft de weg vrijgemaakt voor industrie 4.0 door de communicatie tussen machines aanzienlijk te versnellen.

De fabrikant is momenteel bezig de Smart-Ex® 03-smartphone te laten testen en goedkeuren door internationale mobiele netwerkoperators om optimale netwerkprestaties te garanderen – waaronder T-Mobile US, Vodafone, Orange, Telefónica, KPN, Claro, LG U+ en AT&T , onder andere. Dit zorgt voor optimale connectiviteit over de hele wereld – op zowel publieke als private mobiele netwerken. Tegelijkertijd wordt het apparaat- en netwerkbeheer aanzienlijk vereenvoudigd door eSIM. Dit betekent dat netwerkwijzigingen flexibel en op afstand kunnen worden uitgevoerd zonder dat een fysieke simkaart hoeft te worden vervangen. Naast een eSIM is de Smart-Ex® 03 ook te gebruiken met een nano-SIM.

Baanbrekende bediening systeemsteunen gesegmenteerd netwerken

Ook de software van de smartphone voldoet aan de laatste technische normen: met AndroidTM 13 beschikt de Smart-Ex® 03 over een geavanceerd besturingssysteem dat de communicatie binnen gesegmenteerde netwerken optimaal ondersteunt. De smartphone kan in de toekomst worden geüpgraded naar minimaal AndroidTM 15. De intrinsiek veilige Smart-Ex® 03 voldoet aan de hoge specificaties voor AndroidTM Enterprise Rated en voldoet daarmee aan de hoogste eisen op het gebied van zakelijk gebruik en beveiliging. En last but not least biedt het interne geheugen tot 128 GB voldoende capaciteit voor alle digitale documenten en documenten die mobiele werknemers nodig hebben tijdens hun opdrachten.

Over Pepperl+Fuchs

Als een van de toonaangevende bedrijven in de automatiseringsindustrie wordt Pepperl+Fuchs beschouwd als een pionier in haar markten wereldwijd met baanbrekende technologieën. Voor conventionele en toekomstige toepassingen biedt het bedrijf gevestigd in Mannheim, Duitsland, een uitgebreid portfolio voor fabrieksautomatisering en voor de procesindustrie. Tegelijkertijd ontwikkelt Pepperl+Fuchs voortdurend baanbrekende technologieën en baant zo de weg voor haar klanten om de komende uitdagingen van Industrie 4.0 het hoofd te bieden.

https://www.pepperl-fuchs.com

Over ECOM-instrumenten

Het merk ECOM Instruments van Pepperl+Fuchs is een van de internationale topadressen voor geïntegreerde hardware- en softwareoplossingen voor mobiel computergebruik en industriële communicatie in gevaarlijke gebieden. Als pionier in de sector speelt ECOM sinds 1986 een sleutelrol bij de ontwikkeling van explosiebeveiliging voor mobiele apparaten, bijvoorbeeld met de eerste smartphone voor explosiegevaarlijke omgevingen, en heeft het zijn technologische expertise aangetoond met een groot aantal innovaties. ECOM Instruments is het voorkeursmerk voor explosieveilige smartphones, tablets, wearables, slimme brillen en randapparatuur die voldoen aan de hoogste eisen bij industrieel gebruik. Als onderdeel van de Pepperl+Fuchs Group profiteren klanten van een naadloos portfolio met technologieën voor conventionele en Industrie 4.0-toepassingen en wereldwijde ondersteuning.

https://www.ecom-ex.com