Bundelen met banderol levert al snel 80% of meer waste reductie op

Waar producten worden gefabriceerd, wordt verpakt. Vaak met onrealistisch veel verpakkingsmateriaal. Is dat nou echt nodig? Moet er wel een doos omheen? Moeten producten echt met zoveel krimpfolie worden gebundeld? Kan het eenvoudiger? Kan het met minder? Bandall speelt een belangrijke rol als het gaat om anders naar verpakkingen kijken. Vaak met enorme materiaal- en waste besparingen als resultaat.

Neem deze haken (op foto), bedoeld voor kippenslachterijen. Twee bandjes van folie blijken genoeg om de serie met haken bij elkaar te houden. Een enorme plastic- en materiaalbesparing ten opzichte van krimpfolie-verpakken is het resultaat. Vaak is een banderol al voldoende om tot besparingspercentages te komen van 80 tot 90 procent.

Naast primaire verpakkingen, zoals zakken en dozen, vervangt een banderol ook additionele verpakkingselementen zoals zelfklevende etiketten of metalen sluitklipjes. Banderolleren maakt verpakkingen een stuk eenvoudiger, efficiënter én milieuvriendelijker. Ook wordt het order picking proces aanzienlijk vereenvoudigd, omdat een banderol er eenvoudig met de hand verwijderd kan worden. Variabele printopties tijdens het banderolleren geven bovendien nog eens extra flexibiliteit.

Met de banderolleertechniek van Bandall bent u verzekerd van een duurzame en flexibele bundel- en verpakkingsoplossing. Uitgaande van innovatieve materialen én technieken. Bandall levert zowel semi-automatische als volautomatische banderolleermachines waarmee hoge productiesnelheden kunnen worden gehaald. De meeste oplossingen ontstaan in nauwe samenspraak met de opdrachtgever. Bijgaand filmpje waarbij houtpanelen worden gebundeld, geeft daar een goed voorbeeld van.

Meer weten? www.bandall.com , info@bandall.com T +31348 431520