Platform Industrie & Veiligheid

Bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’

Op donderdag 19 mei 2022 organiseert NEN in samenwerking met het ministerie van SZW de bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’. Via dit platform kunnen belanghebbenden ontwikkelingen van en voor de industrie volgen.

Het platform ‘Industrie & Veiligheid’ geeft iedereen de mogelijkheid om de huidige ontwikkelingen rondom wetgeving en normalisatie, die van belang zijn voor de industrie, te volgen. Doel van het platform is om de actuele ontwikkelingen in normalisatie en in de Europese en nationale wetgeving te bespreken. Het platform ‘Industrie & Veiligheid informeert over ontwikkelingen binnen de vakgebieden van Machinebouw, Drukapparatuur, Arbeid en ATEX.

Programma Platform Industrie & Veiligheid

Tijdens de informatiebijeenkomst worden de actuele ontwikkelingen op het gebied van normalisatie en wetgeving voor machine- en arbo-veiligheid toegelicht. Het ministerie van SZW geeft een update over de laatste ontwikkelingen van de nieuwe Machineverordening. Verder wordt de herziening van de A- en B-normen besproken en geeft de TU Twente een presentatie over Safety Cube Method. Dit is een methode die stapsgewijs het proces naar integrale veiligheid beschrijft.

 

Aanmelden

De online bijeenkomst is op donderdag 19 mei 2022 van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is kosteloos. Belanghebbenden en geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven via NEN evenementen. Op deze pagina staat ook het volledige programma.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’

 

Meepraten over de inhoud van normen?

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? NEN heeft een groot aantal normcommissies, discussieplatforms en informatiebronnen betreffende industrie & veiligheid. Voor meer informatie over deze commissies en het platform, stuur een e-mail naar iv@nen.nl. Lees meer over het platform