Bezoekers spreken vertrouwen uit in Empack Den Bosch 2021

Beursorganisator Easyfairs is klaar voor de eerstvolgende editie van Empack Den Bosch 2021, deze zal op 8 en 9 september plaatsvinden. Vanaf 30 juni 2021 zijn evenementen met doorstroom (zoals beurzen en festivals) weer toegestaan. “We zijn klaar voor een nieuw seizoen en kijken daar reikhalzend naar uit en dat gevoel delen onze bezoekers ook. Uit onderzoek, waaraan meer dan 6000 respondenten hebben deelgenomen, blijkt namelijk dat 90 procent voornemens is om een bezoek te brengen aan onze beurzen”, geeft Jeroen van Hooff, CEO van beursorganisator Easyfairs Nederland in een online video te kennen.

Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Content van Empack, stelt een veilige en verantwoorde editie voor zowel bezoekers als exposanten te kunnen organiseren. “Het zijn uitzonderlijke tijden en dus wordt het ongetwijfeld ook een ‘bijzondere’ beurseditie. Empack 2021 belooft een evenement te worden waar alle professionals in de verpakkingsindustrie naar uitkijken. Want ondanks alle technologische hulpmiddelen, zoals videoconferenties en chats, blijft de beurs het meest efficiënte platform om innovaties en nieuwe producten voor te stellen en te ontdekken en om succesvolle zakenrelaties te ontwikkelen”, zegt Van den Nieuwenhuizen.

Onderzoek bereidheid tot beursbezoek 2021
Easyfairs Nederland heeft in de afgelopen periode een grootschalige enquête gehouden onder 6000 bezoekers van haar vakbeurzen. Hieruit bleek dat 90% van de bezoekers voornemens is om weer beurzen te gaan bezoeken. Bovendien is deze enquête afgenomen voor de persconferentie van 28 mei j.l., waarin bekend werd gemaakt dat de kans groot is dat evenementen vanaf 30 juni weer zijn toegestaan. De verwachting is dat deze bereidheid onder bezoekers na deze persconferentie verder is toegenomen. “Deze bereidheid hebben we recentelijk ook specifiek getoetst onder bezoekers van eerdere Empack-edities. Maar liefst 97 procent geeft aan de verpakkingsbeurs te willen bezoeken, mits de maatregelen het toelaten. Dit is een fantastisch resultaat, zeker gezien we nu op het gebied van versoepelingen ook sneller stappen weten te maken”, van den Nieuwenhuizen.

Opleving voor de sector
Empack 2021 wordt een gelegenheid om klanten en relaties eindelijk weer eens persoonlijk te ontmoeten, onder veilige omstandigheden. Vele exposanten grijpen de vakbeurs aan om de markt te doen heropleven. Van den Nieuwenhuizen stelt: “We zijn dan ook blij dat veel vooraanstaande spelers hun aanwezigheid weer hebben bevestigd. Voor veel standhouders is de 2-daagse vakbeurs de voornaamste toegangspoort tot de Benelux markt, om nieuwe leads en projecten binnen te halen en om bestaande relaties te onderhouden en verder te verstevigen. Het begin van dit najaar is een interessante periode voor commerciële uitwisselingen en om het aanbod van het nieuwe jaar voor te stellen.”

Veiligheid en verantwoordelijkheid
De veiligheid van exposanten, bezoekers en partners tijdens Empack is prioriteit nummer een. “Om dit te waarborgen en faciliteren volgen we het openingsplan van de overheid, met in achtneming van de dan geldende normen. Het Empack Team staat nauw in contact met de venue, veiligheidsregio en overige instanties die ons op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Deze informatie vertalen we door naar updates die op reguliere basis op onze website en andere kanalen worden gepubliceerd. Sinds vorig jaar heeft Easyfairs Event Support opgericht, een afdeling die zich richt op het volledig ondersteunen van exposanten in de aanloop naar en tijdens hun beursdeelname op Empack. Tot slot is en blijft de bezoekersbeleving een buitengewoon belangrijke factor en we zetten ons volledig in om zo dicht mogelijk bij de beleving van eerder edities te komen”, aldus Van den Nieuwenhuizen.

Datum: 8 & 9 september 2021
Locatie: hal 1, 2 en 3 in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch
Registratie: registratie vooraf is noodzakelijk en is mogelijk vanaf 21 juni 2021 via de website.