Kunststoffenbeurs 2023

Toekomst van kunststoffen: duurzaam, slim én innovatief!

Bedrijven in de kunststof- en rubberbranche produceren een grote variatie aan onderdelen, modules en eindproducten die onmisbaar zijn voor toepassingen in onder andere verpakkingen, consumentenproducten en machines. Dankzij de unieke eigenschappen kun je met kunststof alle kanten op: in kleur, vorm en gewicht, maar het is ook combineerbaar met andere materialen en toepasbaar in vele productietechnieken. Dit maakt dat kunststof een grote impact en waarde heeft op onze samenleving. Een wereld zonder kunststoffen is dan ook ondenkbaar, evenals een wereld zonder duurzame toekomst.

Ontdek de mogelijkheden met kunststof- en rubber voor duurzame productontwikkeling en productie

De Kunststoffenbeurs is de grootste vakbeurs in de Benelux met focus op kunststof- en rubber. Hier ontdek je de mogelijkheden voor duurzame productontwikkeling en productie. Dankzij de unieke eigenschappen kun je met kunststof en rubber namelijk alle kanten op: in kleur, vorm en gewicht, maar het is ook combineerbaar met andere materialen en toepasbaar in vele productietechnieken. Denk aan technieken als spuitgieten, thermo- of vacuümvormen en extruderen, maar ook aan 3D printen.

Of je nu een professional bent in de kunststofindustrie, een productontwerper, een fabrikant van (consumenten)producten of apparaten of gewoon nieuwsgierig bent naar de laatste ontwikkelingen; de Kunststoffenbeurs bied je de ideale de gelegenheid om de nieuwste trends en technologieën te ontdekken én kennis te maken met 250 specialistische bedrijven die je kunnen helpen bij jouw uitdagingen.

Ontmoet 250 specialistische bedrijven uit de kunststof- en rubberindustrie

Op de beursvloer ontmoet je ruim 250 bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen, onderzoeksprojecten, start-ups en studententeams gespecialiseerd in: kunststofverwerking en -bewerking, productdesign en -ontwikkeling, duurzaamheid, recycling, grondstoffen, materialen, siliconen, spuitgieten, extruderen, vacuümvormen, matrijzen, gereedschap maken, digitalisering, software, automatisering, machines, machinebouw, rapid prototypen, analyseren, simuleren en testen, oppervlaktetechnieken, verbindingstechnieken en randapparatuur. Benieuwd wie je ontmoet op de Kunststoffenbeurs?

Machineplein: 20 exposanten demonstreren live state-of-the-art technologie

Op het Machineplein demonstreren 20 internationale en nationale exposanten ook dit jaar state-of-the-art technologie voor de kunststof- en rubberindustrie. Eén thema staat hier hoog op de agenda: duurzaamheid, concreet vertaald in een lagere CO2-emissie en energieverbruik. Duurzaamheid draait namelijk niet alleen om recycling van kunststoffen. Het terugdringen van energieverbruik is eveneens een oplossing. Je ontdekt op het Machineplein dan ook mooie voorbeelden van zowel vol-elektrische als hybride spuitgietmachines, maar ook concrete applicaties en software om het spuitgietproces circulair aan te kunnen sturen.

Focus op duurzaamheid, recycling, ecodesign, redesign en reducering CO2 afdruk

50% minder grondstofverbruik in 2030 en in 2050 volledig circulair; dat is de ambitie van de Nederlandse overheid voor een duurzame toekomst. De kunststof- en rubberindustrie als innovatieve sector loopt hierin voorop en werkt continu aan de verduurzaming van (eind)producten. Zo wordt 30% van alle plastic afval gerecycled of hergebruikt, zijn steeds meer kunststoffenbiologisch afbreekbaar en wordt de inzet van natuurlijke grondstoffen zoals aardolie flink gereduceerd. 

Verduurzaming stopt niet bij het (eind)product, de industrie werkt aan het gehele (productie)proces: van energiebesparing in de productie tot procesoptimalisatie en de algehele verlaging van de CO2 afdruk. Op de Kunststoffenbeurs ontdek je dé toonaangevende voorbeelden van duurzame oplossingen. Zowel op de Rethink Expo, tijdens de uitreiking van de Rethink Awards door Federatie NRK als op het Machineplein en de diverse innovatie areas.

NOBI Technical Hoses BV

Graag stel ik ons aan u voor: NOBI Technical Hoses BV – NTH – is een synoniem voor service, kwaliteit en noviteit. NOBI is een dynamisch bedrijf, heeft zijn sporen

Lees verder »

Engel – Green is more than a colour

Circular Economy  Die gesamte kunststoffverarbeitende Industrie steht vor der Herausforderung, den Energie-einsatz zu minimieren, den Materialkreislauf zu ermöglichen und damit CO2-Bilanz und Kostenstruktur zu reduzieren was den langfristigen Erfolg absichert.

Lees verder »

Kleur- en oppervlaktemeting voor kunststoffen

Door traceerbare en herhaalbare meetinstrumenten te gebruiken, kunnen digitale kleurstandaarden het risico, de subjectiviteit en de vertraging die vaak worden veroorzaakt door fysieke standaarden sterk verminderen, en QC-teams helpen om

Lees verder »

Uw kwaliteit is onze kwaliteit

Gewoon zakendoen op zijn Brabants. Samenwerken en gaan voor de “lange termijn relatie”. Dat staat hoog in het vaandel bij Delta Kunststoffen. Wij besteden de tijd, die nodig is voor

Lees verder »