Ambitiemonitor stimuleert iedereen bij Vekon om het beste uit zichzelf te halen

Vekon is toeleverancier voor de Nederlandse maakindustrie, waarbij zij elke dag kwalitatief hoogwaardige elektrotechnische besturingssystemen samenstellen voor machinebouwers in Nederland en België. Om dat te kunnen blijven doen staat persoonlijke ontwikkeling hoog op de agenda bij het bedrijf.

Persoonlijke ambities

Met een persoonlijke ontwikkelbudget worden alle medewerkers bij Vekon gestimuleerd om actief op zoek te gaan naar dingen die ze graag willen leren of ontdekken. Sinds kort werken ze daarvoor met een nieuwe tool: de ambitiemonitor. Deze tool koppelt persoonlijke ambities aan de bedrijfsdoelen en maakt dit ook concreet. Hoe sta je in je werk en hoe sta je in het leven? Waar krijg je energie van en hoe kun je dit gebruiken in je werk? En wat moet je dan morgen doen om de eerste stap te zetten? 

Directeur Judith Vermeulen: “We willen iedereen bij Vekon de kans geven om het beste uit zichzelf te halen. De ambitiemonitor helpt hier bij. De tool is gericht op actie en we merken dat dit hartstikke goed werkt, ook bij praktische ingestelde medewerkers. Zo benutten we de talenten en kwaliteiten van al onze medewerkers optimaal.”

PSO-certificering

Sociaal ondernemerschap heeft Vekon sinds jaar en dag hoog in het vaandel staan. “Iedereen mag meedoen” en daarop is het aannamebeleid ook gebaseerd. Door de jaren heen hebben al verschillende mensen kortere of langere tijd bij Vekon de kans gekregen om werkervaring op te doen. Een aantal van hen heeft hier een vast contract aan over gehouden. Dit beleid heeft Vekon recent bekrachtigd met de PSO-certificering. PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen en is een landelijk erkende norm. Ook het opleiden van leerlingen hoort bij Sociaal Ondernemerschap en daarvoor biedt Vekon ook de mogelijkheid.

“We willen iedereen bij Vekon de kans geven om het beste uit zichzelf te halen”

Snuffelstage

Om kinderen en jongeren enthousiast te maken voor een toekomst in technologie laat Vekon ook geen kans onbenut. Zo werkten ze mee aan Game On regio West-Brabant tijdens de Dutch Technology Week in juni waarbij 1.400 leerlingen technologie konden ervaren om een beter beeld te krijgen bij de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Ook organiseren ze regelmatig snuffelstages voor VMBO-leerlingen en excursies voor basisscholen in het dorp. 

Week van de mki

Op maandag 4 oktober tijdens de Week van de mki delen directeur Judith Vermeulen en HR-manager Marieke van Gurp hun ervaringen. Vervolgens gaan we samen in gesprek over het binden en boeien van medewerkers in de techniek. Jij bent er toch ook bij?