Handgrepen met elektrische schakelaar 

 Afbeelding: De EBR-SWB handgreep met microswitch 

Elesa+Ganter biedt een breed scala aan handgrepen, waaronder de EBR-SWB handgreep met microswitch. Deze handgreep is gemaakt van glasvezelversterkt technopolymeer op basis van polyamide (PA) en heeft een matte afwerking in een grijze-zwarte kleur. Het is uitgerust met een bi-stabiel normaal open contact (NO) dat kan worden bediend door op de paarse knop te drukken. Het schakelt pas terug wanneer de knop opnieuw wordt ingedrukt. Met een IP 65 beschermingsklasse is de handgreep geschikt voor gebruik in veeleisende omgevingen. 

De EBR-SWB handgreep wordt veelal gebruikt voor het openen van deuren en luiken in productielijnen, waarbij de lijn wordt onderbroken wanneer de deur of luik wordt geopend. Deze handgreep is ook programmeerbaar via externe logica. Gebruikers kunnen de LED’s configureren om de specifieke status van de knop aan te geven, bijvoorbeeld met een groene LED voor de neutrale stand en een rode LED wanneer de knop is ingeschakeld. 

Het assortiment handgrepen van Elesa+Ganter omvat een breed scala aan standaard bediendelen, waaronder de stalen beugelgrepen (zoals de GN 425) en de veelgebruikte M.443 kunststof beugelgreep. De EBR-SWB handgreep met geïntegreerde elektronische componenten is slechts één van de vele opties binnen het Elesa+Ganter assortiment. 

De handgrepen van Elesa+Ganter zijn duurzaam en betrouwbaar, en bieden een hoog niveau van prestaties en kwaliteit. Ze worden veelvuldig gebruikt in de industrie en zijn geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder machinebouw, automatisering, transport en logistiek. Met hun brede assortiment handgrepen en andere bediendelen biedt Elesa+Ganter oplossingen voor vrijwel elke behoefte op het gebied van industriële bedieningselementen. 

Bekijk alle handgrepen